ripthestage blogja

Hogy lett belőlem iPhone felhasználó

Nagyjából 1 éve merült fel bennem először, hogy válthatnék iOSre Androidról. Pontosan emlékszem, mert vártam, hogy mit mutat be az Apple és mit a Google. Akkoriban éppen nagyon elegem volt bizonyos dolgokból. Többek között abból, hogy nincs mentés, ha normál felhasználó az ember. Ez egyébként régóta vesszőparípám, anno az Android Superguide nevű kiadványban is a mentést emeltem ki.
Az iPhone 5 nekem tetszett (a 4-4s szerintem ócskán néz ki, de ízlés dolgában...) és végre a képernyő mérete is nőtt. Az iOS 6 viszont akkori és mostani véleményem szerint is ipari hulladék egy Android 4.2-höz képest, amivel a Nexus 4 érkezett. Ezzel el is dőlt számomra a kérdés anno, aztán történt néhány dolog az elmúlt évben.

Plasma Sky - avagy retro space shoot-em-up

Szerintem a korosztályom még emlékszik a játéktermi space shoot-em-up játékokra. Én legalábbis elég sokat játszottam anno a Space Invaders játékkal. Gondoltam bemutatom nektek, mivel játszom hetek óta, szinte folyamatosan. A Plasma Sky - Rad Space Shooter egy igazi, hamisítatlan space shoot-em-up, amely kiemelkedik a mezőnyből. Ha a hangokat és a zenét nézem, akkor retro játék. De még milyen retro. Mikor először hallottam a zenéjét és a hangokat, hatalmas mosoly költözött az arcomra. Retro, de nem gagyi. A grafika viszont teljesen megfelel a mai nap követelményeinek.

Mobil skin

Valamivel több, mint egy évvel ezelőtt teszteltük a SkinShop fóliáit (és játszottunk is). Utólag elmondhatom, hogy nagyon jó minőségű fóliát gyártanak, ugyanis a Samsung Galaxy S II-őn addig volt fólia, amíg el nem adtam. Ez idő alatt többször védte meg a készüléket a sérülésektől és levenni hosszú idő után is folt nélkül lehetett. Nem fakult ki, nem romlott a matrica minősége.
Aztán Galaxy Nexusra váltottam és annak a hátlapjára nem tudtam elképzelni, hogy fóliát tegyek, a kialakítása miatt. Viszont a Nexus 4 sík hátlapja más tészta. Ezért gondoltam egyet és megkérdeztem, hogy kaphatok-e egy teszt fóliát, Carbon skinnel. Ez volt múlt hét csütörtökön. Most pedig bemutatom az eredményt.

Sporos - a remek puzzle game

Vasárnap délután vettem észre a Sporos nevű játékot, amely színvilágában és grafikájában engem az Osmos HD-re emlékeztet, ami az egyik kedvencem. Ezzel egyértelműen kipróbálásra érdemesnek jelöltetett és nem is csalódtam. A játék lényege, hogy különböző cellákat kell elhelyeznünk a pályákon, amivel egyéb cellákat világosíthatunk ki. Ez elsőre lehet, hogy zagyván hangzik kissé, de nézzétek meg a videót és próbáljátok ki, úgy már egyértelmű lesz.

Carbon for Twitter, az új twitter kliens

Végre megjelent a Carbon for Android. Nagyjából 1 órája élesítette a fejlesztő és pár perce már elérhető a Play-en. Igaz, tavaly márciusban volt róla szó, hogy megjelenik, de jobb később, mint soha. Cserébe viszont reklám mentes és ingyenes lett az alkalmazás. Folyik, ahogyan Jelly Bean alatt el is várjuk tőle. Ha Android 4.0+ fut a készülékeden és Twitter felhasználó vagy, egy próbát érdemes tenni vele.

A bemutató videóért köszönet az Android Centralnak.

Hölgyek és az Android #50

Nem mostanában volt az utolsó Hölgyek és az Android, de az 50. jubileumi interjúnak is eljött az ideje. Ma Badó Andreával ismerkedhettek meg, aki iPhone 4-ről váltott Nexus 4-re. Andi az Arkon Zrt-nél dolgozik, termékmenedzser pozícióban és többek között ő felelős a koponyeg.hu alkalmazásáért (ami hamarosan Androidra is érkezik! És ahogy láttam, a legjobb magyar időjárás app lesz). Az interjú nem lett rövid, de eleve hosszúra terveztem és tényleg nem akartam vágni belőle, szinte semmit. Érdekesnek tartom, hogy hogy éli meg a váltást egy power user, érdeke látni ha valaki elfogultság nélkül hasonlítja össze a két platformot (ráadásul Google referencia készülékről van szó, amivel 100%-ban ül az összehasonlítás) illetve segítség lehet azoknak is, akik terveznek váltani ide vagy oda. Andit követhetitek twitteren, LinkedIn-en, illetve olvashatjátok a blogját.

Nexus 4 bemutató és vélemény

Ez egy bemutató, teszt, vélemény, nevezzük aminek akarjuk. Elfogult? Az bizony. De melyik nem az? Az objektív teszt, amikor lefuttat az ember X benchmarkot és megnézi melyik készülék ad magasabb pontokat. Csak ugye annak a felhasználói élményhez nincs semmi köze. A többiben pedig hogy lehetne bárki is objektív? Vagy tetszik a fém vagy nem. Vagy a Super AMOLED kijelző tetszik neked jobban vagy az IPS panel. Vagy azt a hátlapod szereted, ami szinte ragad vagy tetszik az üveg, gorilla glass, akármi. Másrészt még mindig az van, hogy az oldal üzemeltetése inkább pénzbe kerül, mint esetleg termeli azt. Márpedig ha hobbiról van szó, akkor azt úgy szeretném csinálni, ahogy nekem tetszik. Persze ha minden olvasó havidíjat fizetne, akkor jogosan várná el, hogy számára megfelelő tartalom készüljön, de akkor én meg nem írnék itt. Van munkám, ahol vannak kötelességeim, ez viszont a hobbim. Azért lesznek tesztek is, szóval a pontszámok rajongói sem maradnak jutalomfalat nélkül.

UPDATE: készítettem egy videót (cikk végén), ahol látszik a sebesség különbség a Galaxy Nexus és a Nexus 4 között

A jó (Android 4.2), a rossz (Nexus S, Motorola Xoom) és a csúf (AOSP)

Rossz hírünk van a Motorola Xoom illetve a Nexus S tulajdonosoknak: nem kapnak hivatalosan 4.2-es rendszert a készülékeikre. Így a Xoom 21, a Nexus S 22 hónap támogatás után a főzött ROM-ok mezejére lép. A magam részéről nem igazán értem a lépést, hiszen ez inkrementális frissítés és ha mind a kettő megkapta volna, akkor a 24 hónap pipa, de talán így sem mondhatjuk, hogy rosszul bántak velünk.

There is no support for 4.2 on Nexus S and Xoom. Those devices should
continue using 4.1.2.

Android 4.2 rollout (letöltési linkek)

Ma elkezdődött az új Nexusok árusítása a Google Playen (és el is fogyott mindenhol, sajnos Angliában is).
Ennek örömére a Google elindította a Jelly Bean 4.2 frissítést Galaxy Nexus és Nexus 7 eszközökre. Nexus 7 esetén elvileg sok teendő nincs, valamikor megjelenik a frissítés, követed az utasításokat, örülünk. Galaxy Nexus vonalon is ugyanez a helyzet, ha valaki szeret várni a Samsungra heteket, hiszen csak a Play-en keresztül forgalmazott verziókra frissít a Google, a többihez a Samsung szükséges.

Angry Birds Star Wars

Megjelent az Angry Birds franchise legújabb tagja, az Angry Birds Star Wars. Sok szót nem vesztegetnék rá, a játékot nagyjából mindenki ismeri, ahogy a Star Wars filmeket is. A játék szerintem jó lett - el nem tudom mondani mennyire nem érdekel a Star Wars fanatikusok ellenvéleménye...) - a performancia nagyon rendben van (jobban szalad Galaxy Nexuson, mint bármelyik eddig), a Rovio háttere fekete lett, ami AMOLED-en nagyon ütős, a zene remek, a hangulat szintén, mi kell még? Új madarak. Na azokat is kaptunk, ráadásul emiatt a játékmenet szinte teljesen újnak hat.

Oldalak

Subscribe to ripthestage blogja