MojAndroid
(x) hirdetés

Ajjajj. A Google már megint bonyolítja az életünket. Léteztek a Nexus készülékek. Ezek hardcore nerd eszközöknek indultak. Aztán a Nexus 6 a drága csilivili készülékek világába tolta a Nexus szériát. Ezután megszüntek.

Jött a Pixel. Szuper! Pixel C, Pixel, Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel Book, … Végre a Google normalizálta az ökoszisztémát és csodálatos világot élünk. Nem olcsó, de high-end készülékek, Google Androiddal, szoftverfrissítéssel, minden Google jósággal.

Közben lett Android One is. Ezek főleg Indiában kerültek értékesítésre, de… Igen, megjelentek máshol is. A1, HTC U11 play …

FRISSÍTÉS: A Nokia bejelentett 3 új Android One és egy Android Go készüléket. Így most már egyértelmű, hogy mindkét vonal megy tovább, a One inkább a Nexus vonal utóélete, a Go pedig az olcsó Androidos készülékek világa. Ami a One volt eredetileg. :)

És most az Android Go alkalmazások után érkezni fognak az Android Go telefonok is.

Mire számítunk?

512 MB – 1 GB RAM, olcsó, low-end telefonok, amik tiszta Androiddal érkeznek, Go alkalmazások előtelepítve és a készülék ezeket kezelni tudja, de a teljes alkalmazások már nem is biztos, hogy elfutnak rajta.

Állítólag az MWC után, azaz az elkövetkező napokban tudunk majd többet mit tervez a Google.

A Verge kipróbálta az Alcatel által szállított 1x Android Go készüléket és hát… szóval nagyon alapszint. Nagyon bugos még.

https://twitter.com/vladsavov/status/967335619243462656?ref_src=twsrc%5Etfw

Gyors specifikáció:

  • quad-core MediaTek processzor
  • 1GB RAM
  • 16GB tárhely
  • 5.3″ 960 x 480 kijelző
  • Micro USB
  • 100 Euro!, 110 dupla simes kivitelben.

Hogy az Android Go az Android One végét jelenti-e? Nem tudom. A One telefonok jól használható középkategória. Továbbra is nagy jövő előtt állnak. A Go a Firefox OS konkurenciája lehetne, ha az még létezne. :) Igazából remek feature phone alternatíva. Legalábbis árban.

2018.02.25.

+