[APP #47] mobilfizetés

Mobilfizetés minden szinten. Két új szolgáltatás is megjelent, ami követi a Gránit mobil fizetési forradalmát itthon. Kérdés, hogy meddig maradnak ezek a kezdemények, mikor lép be az itthoni piacra is az Android Pay, esetleg a Samsung Pay, sőt akár az Apple Pay.

Illetve milyen bankok csatlakoznak még a mobilfizetéshez, esetleg további szolgáltatók is követik a Telenor megoldását? Természetesen a mobilfizetések után azért még szemeztünk más témákból is.

Hallgassátok!

Podcast infók

Fenti kép innen származik.

Nyomkodj gombokat >>Share on Facebook6Share on Google+0Tweet about this on Twitter
kobak on Facebookkobak on Flickrkobak on Googlekobak on Instagramkobak on Linkedinkobak on Tumblrkobak on Twitterkobak on Wordpresskobak on Youtube
kobak
3 gyermek édesapja, matematika tanár, s kütyü függő. Majd' minden vizes, s szeles sport szerelmese. Amikor épp nem ide írogat, akkor saját blogját vagy a Twittert gazdagítja gondolataival.
 • Imre Szebényi (Imu128)

  Ezt a matrica dolgot ki akartam próbálni, de az OTP-nél nagyon magas költségei voltak a “kártya” kiállításának és éves díjának. Többszöröse volt mint normál bankkártya költségei. Legszebb, hogy amikor bementem azt sem tudták, hogy miről beszélek, amikor ott volt mögötte a nagy transzparens a falon.

  https://www.otpbank.hu/portal/hu/BetetiKartya/MCPayPassMatrica

  • Gibson

   Nyugi az OTP-ben a mobilfizetést is ennyire ismerték a csajok, mint nálad a matrica dolgot. Bementem és még én éreztem magam kellemetlenül, hogy ő nem tudja mit árul… Na mindegy.
   Az NFC fizetés egy kényelmi szolgáltatás. Amit vagy megfizetsz, mert megéri neked, vagy nem fizeted meg, mert nem éri meg. Addig kell örülni, amíg nem kötelező. A matrica az kicsit veszélyes volt szerintem, mert ha pl karórára ragasztod fel, vagy más tárgyra, akkor könnyebben elhagyod mint egy mobilt, ami mindig nálad van. Az NFC mobilon az biztonságosabb.