MojAndroid
(x) hirdetés

A Yi akciókamera, amit a teszt óta is szinte naponta használok kapott egy kis ráncfelvarrást és frissítést. A 4K+ kamerára már fel lehet iratkozni a GearBestnél is. Árat még nem tudok, de valószínűleg hasonló áron lesz kapható, mint az előd.

Nem nagy dolgok, amikben az elődhöz képest fejlődött, de azért nem elhanyagolható. Az USB type-C csatlakozó egy hasznos lépés, főleg, mert úgy tűnik az lesz az új szabvány. Még akarata ellenére az Apple is ebbe az irányba ment. Ismeritek a storyt, hogy a legújabb MacBook mindenféle adapter nélkül kompatibilis a sokat piszkált Nexus és Pixel telefonokkal, de a cég saját iPhone-ját csak mindenféle adapterekkel lehet rákötni. :) #troll

A nagy dobása az új Yi kamerának persze a 4K video 60 fps minőségben. Azért azt kell, hogy mondjam, hogy a mostani verzió 30 fps mellett is elég válogatós a memória kártyák tekintetében. Az általam használt class 10, szuper SanDisk kártya is néha kevés hozzá. 2 perc után hajlamos panaszkodni.

Így OK, hogy az új kamera hozza már a 4K-t 60fps mellett, ehhez azonban már tényleg nem mindegy milyen memória kártyát teszünk majd a kamerába.

Más kérdés, hogy kinek van otthon eszköze, amivel 4K-ban nézi a felvett videókat… #troll2

A RAW képek készítésének lehetőségét újfent üdvözlöm. Ha fényképezek, általában ezt a formátumot választom, így később van még lehetőségem korrigálni az elkészült képen. Ez még hasznosabb, ha a gép egy olyan apró szerkezet, mint a Yi akciókamera. Itt ugyebár nincsen a vázon expozíció korrekció és egyéb finomságok. Viszont ha ezeket utólag van lehetőség módosítani, az újabb kapukat nyithat meg.

És igen kedvelem a Yi-t. És azt gondolom elképesztően jó termékeket tettek és tesznek le folyamatosan az asztalra. Örülök, hogy az akciókamerák területén eddig királyként és egyeduralkodóként létező GoPro kihívóra talált. Így ők is kénytelenek lesznek igazi innovációval előállni. És ideális esetben, mi a fogyasztók járunk jól, amikor a két gyártó versenyez.

Itt egy 4K time-lapse, amit ma a “régi” 4K Yi-vel készítettem:

Felbontás fel 4K-ra és akkor lehet élvezni. Persze néhol életlen, meg esett az eső, meg hó, meg éppen micsoda. :)

(x) hirdetés
2017.01.13.

+