MojAndroid
(x) hirdetés

A GearBest továbbra is ellát bennünket érdekes eszközökkel. Az eddigi tabletek után, legutóbb egy telefont kaptunk. Mégpedig a címbeli Oukitel K6000 Pro típusú készüléket.

A készülék nevében a 6000 az akkura utal. 6000 mAh akku van a készülékben. Így Pokemon Go rajongóknak és mindnekinek, aki úgy érzi, hogy a telefonja nem bír eleget, itt a válasz. Ez a telefon 2 napot gond nélkül kibír még a legkeményebb megpróbáltatások mellett is. Természetesen a nagy akkunak hátránya, hogy a töltés viszont nem 2 perces folyamat. De az este bedugott telefon reggelre 100%-os akkuval várja gazdáját. Elvileg tud valami szupi gyorstöltést is, ha nagy a baj. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Oukitel K6000 Pro

Az Oukitelnél nem viccelnek. A csomagolásban minden benne van, amire csak szükség lehet. A telefon kijelzőjén rajta a védőfólia, ráadásul van egy extra fólia is a dobozban, ha később le akarnánk cserélni. Ezenkívül egy átlátszó szilikon tokot is csomagoltak a készülék mellé.

Oukitel K6000 Pro - szilikon tok a csomagban
Oukitel K6000 Pro – szilikon tok a csomagban

A jónak még nincs vége. Mivel ugyebár böszmenagy az akku (meg emiatt a telefon se kicsi), így egy USB OTG kábelt is kapunk a telefonhoz, hogy így a K6000 power bank-ként is tud működni, s a kisebb telefonokat tölthetjük róla.

kábelek
kábelek

A többi a szokásos, USB kábel és töltő. Bár a telefon kínából érkezett, EU konnektordugóval szállítják.

Specifikáció

  • IP64 (nem vízálló, de esőben nyugodtan telefonálhatsz vele)
  • Ujjlenyomatolvasó
  • Kijelző: 5.5, 1920 x 1080 2.5D Arc Dragontrail Glass Screen
  • CPU: MTK6753 64bit Octa Core 1.3GHz
  • System: Android 6.0 Marshmallow
  • RAM + ROM: 3GB RAM + 32GB ROM.
  • Camera: Back camera 13MP ( SW 16MP ) with dual flashlight and AF
  • Front camera 5.0MP ( SW 8MP )
  • Bluetooth: 4.0
  • Additional Features: Miracast, Off-screen gesture, OTG, Hotknot, OTA
  • Dual SIM: ( Dual Micro SIM vagy 1 Micro SIM Card és 1 TF Card )

Mint a fenti listából látszik, nem vacakoltak. 8 magos proci, 3 GB RAM, 6.0, stb. Igaz, az MTK processzorok nem hasítanak annyira, de két hét használat után azt kell, hogy mondjam, nem kell búslakodnia a K6000-nek az Nexus 5X mellett.

A kijelzője szupi, meg minden. Itt egy video róla:

Rendszer

Nagyjából pure 6.0-ás Android fut a telefonon, s érkezett is (biztonsági) frissítés a rendszerhez egy hete, ami némi bizakodásra ad okot, hogy esetleg még majd 7.0 is lesz a telefonra. Najó, legalább 6.1. :)

Érdekes, hogy a frissítést kiszedték a Beállítások alól és egy külön alkalmazás segítségével lehet azt megoldani.

Az sárgás screenshotoknál a Twilight app már aktív volt. 

Kamera

Ez az a pont, ahol a a 158 dolláros telefon elhasal. Nem jó a kamera. Szépíthetjük, de sajnos gyenge képeket csinál. Kevés fényben ne próbálkozzunk fényképezéssel. Napsütésben azért elviselhető eredmények születnek. A videókat 3gp formátumban rögzíti.

Összességében, ha valaki nem YouTube és Instagram sztár akar lenni, akkor ez egy elviselhető kompromisszum. Azonban tudni kell róla.

Viszont lehet, hogy csak a nálam lévő modellel van valami gubanc, mert a Gearbest oldalán olyan tesztvideo van fent, amiből úgy tűnik, hogy a K6000 Pro kamera vonalon az iPhone 6-ot is jól lealázza. Mindenesetre akárhogy is van, az igazság valahol középen van. :)

Az van, hogy

Ez a telefon meglepően jó. A kamera egy olyan pont, amit mindenki döntsön el, hogy neki mennyire számít. Nálunk most éppen fiamnál van, akinek a fényképezés nem számít annyira. Viszont Asphalt 8 és Clash Royal, valamint Pokemon Go rajongó. Lányom a régi G3-mat használja (CM 13 rajta), neki fontosabb, hogy tudjon képeket készíteni.

Ez a telefon egy féltégla. Kétszer vastagabb bármilyen más telefonnál és még nehéz is. Ezt tudni kell róla. Beteszed az ingzsebedbe és leszakad. :) Cserébe bírja a gyűrődést. Az ára pedig bőven 50.000 Ft alatt van. Van egy még nagyobb modell is, a K10000, igen, itt 10.000mAh akku van a telefonban, de az csak 5.1-es Android verzióval és 2 GB RAM-mal érhető el.

Ha valakinek egy jó áru és olyan telefon kell, ami biztosan nem merül le a nap végére, akkor hajrá!

2016.10.21.

+