MojAndroid
(x) hirdetés

Pár hetet vendégeskedett nálam a Huawei Honor legutolsó prémium telefonjának, a Honor 7-nek a kistestvére. Eddig a Honor nem gyártott lite telefonokat. A sokat boncolgatott mit is akar a Huawei a Honor márkával, s hova pozicionálja azt a piacon kérdést már többször körbejártuk. Most az első Honor lite készülékkel csak újabb kérdések merülnek fel.

A Huawei P szériájának bevett menetrendje, hogy a P9 megjelenése után egy olcsóbb, “lebutított” változata érkezik a telefonnak. A P8 lite viszonylag gyengére sikerült, a P9 lite esetén viszont már kevésbé volt érezhető a “butítás”.

A Honor 7 egy éve jelent meg. Lassan mindenki a Honor 8-at várja. De addigis itt a 7 lite. És még egy kitérőt teszünk a Honor világába. A 7 lite igazából egy 5C ujjlenyomatolvasóval szerelve.

És akkor most, hogy mindenkit jól megkavartunk, nézzük mit tud a Honor 7 lite!

2016-08-14 08.35.05-kobakA szokásos Honor dobozban érkezett a telefon. Ezt egyébként nagyon okosan kitalálták. Minden Honor telefonnak ilyen a doboza. Még sose volt nálam két Honor készülék egyszerre, de meg merem kockáztatni, hogy méretre is megegyeznek, így hegyekben állhatnak a Honor dobozok, várva az újabb és újabb készülékek érkezését. :)

A telefont kiszedve a dobozból egy a Honortól megszokott készülék fogadott. Minőségi kialakítás, fém ház. Hátlapon ujjlenyomatolvasó. Alján microUSB kapott helyet, jack dugó és a megszokott gombokat találjuk a házon.

2016-08-14 08.35.26-kobak

Specifikáció

Akiknek a puszta adatok kellenek, a legfontosabbakat összeszedtem itt Nektek:

  • CPU: Octa-Core 4×1.7GHz + 4×2.0GHz GHz
  • RAM: 2GB
  • Háttértár: 16GB
  • Kijelző: 5.2 inches FHD
  • Kamera: 13 Megapixel / 8 Megapixel
  • OS: Android 6.0 Marshmallow, EMUI 4.1

Fényképek

Teljesen automata üzemmódban a telefon. Látható, hogy a nagy dinamikatartományú képeket nem kezelte mindig tökéletesen, de ennek ellenére jó képek születtek.

Benyomások

A telefon kiválóan vizsgázott, amíg nálam járt. Átlagos felhasználásképpen nyaralás során fényképezésre, navigációra, s Pokemon GO-ra használtam. Ezutóbbi azért érdekes, mert míg régen az Ingress volt a teszt alkalmazás, mostanra a Pokemon GO felváltotta azt. Miért? Mert mindkét alkalmazás (egy cégtől származnak ugyebár) elképesztő telefon erőforrás fogyasztó. Egyszerre megy a kijelző, GPS, és valamilyen Internet kapcsolat (GSM vagy WiFi).

A Honor 7 lite is természetesen lemeríthető volt egy kis Pokemon GO során, de azt kell, hogy mondjam, zsebre tette akku időben majdnem kétszer a Nexus 5X-emet.

Fényképezés szempontjából is jól vizsgázott a telefon. Szép képeket csinál napsütésben, a kamera alkalmazás pedig reszponzív, gyorsan reagál.

Az Emotion UI működik. Többet erről nem mondanék. :)

Összességében egy jól sikerült készülék a a Honor 7 lite. Az Internet boltjaiból újonnan 80 ezer Forint alatt elhozható a készülék. Ez elég jó ár a telefonért. Érdekes kérdés viszont ha valaki esetleg kicsit bátrabb, s nem érdekli, hogy új telefont kapjon a kezébe, egy használt  LG G4-et, vagy Honor 7-et is már hasonló áron tud beszerezni. Ezenkívül a P9 lite is ott van a konkurens telefonok között. És ezzel visszatértünk a kezdeti kérdéshez. Remek telefon a Honor 7 lite, de nem látom a helyét a piacon.

(x) hirdetés
2016.08.16.

+