MojAndroid
(x) hirdetés

Ezen a héten csapongtunk. Volt egy kis technológia, de aztán jött a QuadRooter (ahol adás közben ráébredtem, hogy a Samsung telefonok azért nem érintettek, mert Exynos proci van bennük és nem Qualcomm proci).

Egyébként amit fontos tudni:

  1. Ha Qualcomm gyártmányú processzor van a telefonodban, tabletedben, akkor veszélyben vagy. De nem kell megijedni.
  2. Figyelj oda, hogy ne telepíts ismeretlen forrásból semmilyen alkalmazást.
  3. Ha mégis, akkor a Google (Android 4.2 vagy újabb telefonokon) ellenőrzi a telepített appokat, s szól, ha QuadRooter probléma lenne.
  4. Ha unatkoztok, a Pokemon Go sikereire törve ellenőrízhetitek, hogy ki van-e téve fertőzésnek a telefonotok ezzel az alkalmazással. Egyelőre természetesen még nincs sok haszna, mivel az összes Qualcomm procival szerelt telefon fertőzött, a többi meg nem.

És természetesen volt szó az új magyar helyzetről is. Itt továbbra is nehéz igazságot tenni. Egy ideális világot vizionáltunk, ahol nincs szükség titkosításra, lehallgatásra. Viszont a világunk jelenleg ettől eléggé távol áll.

Aztán csapongtunk kicsit boldogabb területeken is. Milyen lesz az új Nexus család, ki gyártja, stb. Jövő héten már IFA célegyenesbe fordulunk. Szeptember elején meglepetés vendég (a kibeszélőn már nevesítettük is).

Hallgassátok!

Podcast infók

2016.08.12.

+