Megjelent a Prisma Androidra

Mindenki a vízparton vadássza a Pokemonokat, eközben elérhetővé, letölthetővé, telepíthetővé vált az iOS-en már népszerű képmanipulátor, a Prisma. Az orosz barátaink által készített alkalmazás segítségével képeinket híres festők stílusában gondolhatjuk újra, a “szűrők” segítségével lehetünk Picassok vagy Van Gogh-ok, több, mint 30 féle stílusból választhatunk. Azért tettem idézőjelbe a szűrőt, mert az app teljesen újrarajzolja a képet, nem csak egy klasszikus réteget helyez el rajta.
A Prismát elindítva készíthetünk képet, vagy kiválaszthatunk egy már meglévőt, ezt megvághatjuk, forgathatjuk, majd továbblépve indul a lényegi rész, a festmény készítés.

A stílus kiválasztása után a kép konstruálása elég idő- és erőforrásigényes, ezért néhány másodperc alatt nem tudjuk végignyomkodni az összes létező lehetőséget (mint mondjuk Instagramban), hogy melyik lenne a legjobb; egy-egy konverzió akár 5-10 másodpercig is tarthat. Tesztjeim szerint az elkészülési idő nem függ tisztán az általunk használt hardvertől, mivel az alkalmazás a fejlesztők szervereivel kommunikál, némi képi adatot elküld oda, azonban a teljes képet biztosan nem (fél órás nyomkodás után is csupán 0,5 MB-ot forgalmazott a Prisma).


 
Az elkészült képet egy gombnyomással megoszthatjuk Instagramon, Facebookon, vagy más helyen, ezzel körülbelül ki is merítettük az alkalmazás lehetőségeit. A beállításoknál rendelkezhetünk arról, hogy az effektezett képeket lementjük-e a telefonunkra, illetve a jobb alsó sarokban található Prisma vízjelet távolíthatjuk el az elkészült képekről.

Egy kis jogi érdekesség: elolvastam a szerződést, és 13 éves kor alatt nem használható a szolgáltatás. Kellemes művészkedést kívánok mindenkinek, aki már legalább fiatalkorú! :)

Prisma
Prisma
Price: Free+

Egy-egy átalakítás azért tud nagyon jól sikerülni, kár, hogy egyelőre csak állóképet támogat a Prisma.

Megjelent a Prisma Androidra \o/

Bihari Kristóf (@majdnemkocka) által közzétett fénykép,

Nyomkodj gombokat >>Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter
szögi on Emailszögi on Facebookszögi on Githubszögi on Googleszögi on Instagramszögi on Linkedinszögi on Pinterestszögi on Tumblrszögi on Twitterszögi on Youtube
szögi

Munkaidőben rendszermérnök, azon kívül kütyükedvelő barkácshacker. Meetupokon és IT konferenciákon kívül főleg természetes élőhelyén, a közösségi médiában található meg, de a vendéglátóipari egységek látogatásától sem riad vissza.


  • Emmet Ray

    Csak nekem tűnik gáznak, hogy feltöltődik egy orosz szerverre a kép, amit készítesz? (Oké, hogy butítja, de akkor is). Tájképeknél, ilyeneknél nem gáz, de belegondoltam, hogy a fiatalabb korosztály milyen képeket szokott készíteni, úgy már igen. A 13 éves korhatár még gyanúsabbá teszi a dolgot.

    Mondom ezt úgy, hogy én vagyok az utolsó, aki ilyeneken parázik, önként adom az összes adataimat mindenkinek úton-útfélen.