MojAndroid
(x) hirdetés

Jön 2016 egyik legizgalmasabb mobil és Startup rendezvénye. Tőlünk, Syck is előad, én konferálok, ráadásul az Androidportál büszke és hivatalos médiatámogatója az eseménynek. Gyertek!

Töltsétek le az Appot, hogy követni tudjátok az eseményt!

SMART 2016
Price: Free

Ha még nincs jegyed még megveheted! Ja, és érdemes lesz ellátogatni a regisztrációs oldalra 13.00-15.00 között! #nemcsakazalladfogleeseni

A 2016 május 23-i SMART 2016 konferencia, a korábbi évek megszokott tematikai palettáján túl számos új tematikai elemmel bővült.

Az okostechnológia életünk egyre több területén van markánsan jelen. A nagyvállalatok ügyletvitelében, a várostervezésben, az egészségügyben, otthonunkban és az agráriumban is. Gombamód szaporodnak hazánkban a szenzorokra, dolgok internetére (IoT), illetve Big Data-ra épülő megoldások, melyek teljes iparágakat változtatnak meg. Hogyan lehetünk a digitális ipari forradalom nyertesei? Többek között erre a kérdésre is keressük a választ a SMART 2016 konferencián.

Javában zajlik a digitális, más szóval negyedik ipari forradalom, mely szakértők szerint legalább annyira meg fogja változtatni a gazdasági és társadalmi berendezkedést, mint a modern gőzgép elterjedése a 18. században. A magyar cégek nap, mint nap egyre többdigitális, innovatív technológiával jelennek meg a piacon, melyek a kitörési pontot is jelenthetik a gazdaság számára. Milyen okostechnológiai megoldásokat tudunk nyújtani a világpiacnak? Mely iparágakban vagyunk igazán versenyképesek? A SMART 2016konferencia 2016. május 23-án több mint 100 előadás keretében mutatja be a legfrissebb hazai és nemzetközi tech trendeket.

A digitalizáció felrobbantotta a vállalati kommunikációt

A technológiai fejlődésnek köszönhetően a vállalati élet keretei új értelmet nyernek: újra kell definiálnunk a munkaidő, az együttműködés, a vállalati tudásvagyon témakörét, ahogyan az információs rendszerek, vagy a transzparencia is új értelmet nyernek. Nem beszélve az információ biztonsági aggályokról vagy a különböző generációk egymásra hatásáról. A SMART 2016 többek között ezeket a kérdéseket is vizsgálja.

Smart farming: az agrárium forradalma

A szenzorok, a dolgok internete, a Big Data a mezőgazdaságot is teljesen új alapokra helyezi. Hazánk kiváló adottságokkal rendelkezik az agrárium területén, azonban hatékonyságban nagy a lemaradásunk a fejlett, nyugati országoktól. Az okostechnológia azonban ezen könnyedén képes változtatni, amit szerencsére egyre több fejlesztőcég ismer fel. Az egyik, a konferencián bemutatkozó agrárinformatikai projekt az IoTree, mely összegyűjti és felhőben tárolja a különböző szenzorok által továbbított adatokat a páratartalomra, fényviszonyokra, hőmérsékletre és a talaj nedvességtartalmára vonatkozóan üvegházakban.

Énektanárból szoftverfejlesztő négy hónap alatt?

Szakemberek egybehangzó véleménye szerint a hazai munkaerőpiacról több mint 20.000 IT szakember hiányzik, európai uniós szinten pedig mintegy 1 millió betöltetlen állás van az informatikai területen. A felsőoktatás képtelen megoldani a helyzetet és az akkreditáció lassúsága elavulttá teszi a megszerezhető szaktudást. Beruházásoktömege marad el a munkaerőhiány miatt, miközben egyetemet végzett fiatalok tömege munkanélküli, esetleg végez képzettségénél alacsonyabb szintű munkát. Ezt a problémát már egyre több hazai kezdeményezés próbálja orvosolni, szaporodnak a fejlesztőket képző „kóder” akadémiák. A SMART 2016 konferencián is több ilyen cég mutatkozik be, melyek azt ígérik, hogy négy hónap alatt szoftverfejlesztőt faragnak akár egy énektanárból is.


A SMART 2016 hivatalos alkalmazása már elérhető iOS-en és Androidon.

(x) hirdetés
2016.05.19.

+