MojAndroid
(x) hirdetés

Kellemes hétfői munkakerülést kívánok minden kedves hallga olvasónknak!

A Huawei végérvényesen a nagy spílerek közé lépett

Nem csak azért, mert 37%-kal nőtt a bevételük 2015-ben, és nem is csak azért, mert egy év alatt 100 milliónál több eszközt adtak el… na jó, jórészt azért. Ha eddig kétségeid lettek volna hogy tényleg felnőttek, nézd meg jól a héten bejelentett P9 és P9 Plus telefonokat. A beleépített kétlencsés Leica kamerát. Az alumínium házat. Meg úgy általában, az egész csomagot. A Huawei korunk egyik legjobb gyártója.

Ha még nem tetted, hallgasd meg a legutóbbi podcastunkat — ott kibeszéltük a céget és a telefont is.

Vihar egy pohár vízben: az LG G5 és a fémek ((állítólagos) hiánya)

Bizony, nem elég, hogy Szíriában polgárháború zajlik, még itt van ez is: egy LG G5 tulajdonos összevissza karistolta az újonnan vásárolt telefonját, majd levonta a konzekvenciát, hogy a G5 csak részben fém, márpedig az LG szerint teljesen az — skandallum! A telefonja így nézett ki az akció után:

LG-G5-JerryRigEverything-more-scratches-840x472

Ehhez a teljesítményhez innen is gratulálunk!

Az LG egyébként relatíve gyorsan válaszolt: nem műanyag, hanem spéci alumínium. Amit az eszes felhasználó műanyagnak nézett, azt úgy hívjuk: festék. “Ha van kérdésük forduljanak kérem az ott látható téglafalhoz.”

De komolyan, ki csinál ilyet egy telefonnal? (Tudom egyébként ki: a magyar vámhatóság például… Barbárok.)

Az LG egyébként teljesen készen van ezzel a G5 reklámmal. Majdnem John Malkovich menet, csak nem John Malkovich, hanem Jason Statham. Idess:

Microsoft Build (nem, nem fizetett hirdetés!)

Tudom, hogy egyre nehezebb lemosni magamról, hogy a Microsoft pénzel — nincs így. Egyszerűen annyi történik, hogy mostanában jó dolgok jönnek ki Redmondból. A mostani Build konferencián több fontos dolog (Bash a Windows 10-ben, Conversation as a Platform) mellett szinte eltörpült egy hír, ami nekünk droidosoknak fontos: jön az értesítések tükrözése Androidból Windows 10-be. Nem is tudom, miért nem az Appvasárnapba pakolom ezt, talán mert kevéssé az app fontos (majd akkor lesz fontos, amikor kiadják), mint inkább a fundamentális változás a Microsoft hozzáállásában. Együttműködés a Canonical-lal? Android felhasználók támogatása? Tetszik ez az új irány, na!

Itt videón is megnézhető egyébként a dolog; a 17-ik perc környékétől figyeld:

 

Apróhírek

  • A Google Alphabet már megint robotot épít. Fene tudta, hogy a Boston Dynamics-on kívül másik cégük is foglalkozik lábon járó robotokkal… pedig:

  • Ti tudtátok, hogy eladósorban van a Yahoo? Legalábbis a webes üzletág, ami nem tudom mekkora, de vélhetően nagy szelete a teljes cégnek… Mindenesetre a Bloomberg szerint várhatóan a Verizon és a Google is bepróbálkozik.
  • Nocsak, lehet, hogy hamarosan érdemes lesz KPN-ről Telekomra váltanom? A Bloomberg szerint a T azt tervezi, hogy a holland Telekom leányt az amerikai céghez hasonlóan collá tegye agresszív árstratégiával, rakat promóval, és ilyesmivel. Azt mondjuk nem tudom, hogy az európai köz, és a szabályozó hatóságok mit szólnak egy Binge szerű szolgáltatáshoz…
  • 150 dolcsiért okos rízsfőzőt, valaki?

Ennyi fért most ide, dologra, elvtársak!

 

2016.04.11.

+