Hírhétfő (-ke)

Kellemes hétfői munkakerülést kívánok minden kedves hallga olvasónknak!

A Huawei végérvényesen a nagy spílerek közé lépett

Nem csak azért, mert 37%-kal nőtt a bevételük 2015-ben, és nem is csak azért, mert egy év alatt 100 milliónál több eszközt adtak el… na jó, jórészt azért. Ha eddig kétségeid lettek volna hogy tényleg felnőttek, nézd meg jól a héten bejelentett P9 és P9 Plus telefonokat. A beleépített kétlencsés Leica kamerát. Az alumínium házat. Meg úgy általában, az egész csomagot. A Huawei korunk egyik legjobb gyártója.

Ha még nem tetted, hallgasd meg a legutóbbi podcastunkat — ott kibeszéltük a céget és a telefont is.

Vihar egy pohár vízben: az LG G5 és a fémek ((állítólagos) hiánya)

Bizony, nem elég, hogy Szíriában polgárháború zajlik, még itt van ez is: egy LG G5 tulajdonos összevissza karistolta az újonnan vásárolt telefonját, majd levonta a konzekvenciát, hogy a G5 csak részben fém, márpedig az LG szerint teljesen az — skandallum! A telefonja így nézett ki az akció után:

LG-G5-JerryRigEverything-more-scratches-840x472

Ehhez a teljesítményhez innen is gratulálunk!

Az LG egyébként relatíve gyorsan válaszolt: nem műanyag, hanem spéci alumínium. Amit az eszes felhasználó műanyagnak nézett, azt úgy hívjuk: festék. “Ha van kérdésük forduljanak kérem az ott látható téglafalhoz.”

De komolyan, ki csinál ilyet egy telefonnal? (Tudom egyébként ki: a magyar vámhatóság például… Barbárok.)

Az LG egyébként teljesen készen van ezzel a G5 reklámmal. Majdnem John Malkovich menet, csak nem John Malkovich, hanem Jason Statham. Idess:

Microsoft Build (nem, nem fizetett hirdetés!)

Tudom, hogy egyre nehezebb lemosni magamról, hogy a Microsoft pénzel — nincs így. Egyszerűen annyi történik, hogy mostanában jó dolgok jönnek ki Redmondból. A mostani Build konferencián több fontos dolog (Bash a Windows 10-ben, Conversation as a Platform) mellett szinte eltörpült egy hír, ami nekünk droidosoknak fontos: jön az értesítések tükrözése Androidból Windows 10-be. Nem is tudom, miért nem az Appvasárnapba pakolom ezt, talán mert kevéssé az app fontos (majd akkor lesz fontos, amikor kiadják), mint inkább a fundamentális változás a Microsoft hozzáállásában. Együttműködés a Canonical-lal? Android felhasználók támogatása? Tetszik ez az új irány, na!

Itt videón is megnézhető egyébként a dolog; a 17-ik perc környékétől figyeld:

 

Apróhírek

  • A Google Alphabet már megint robotot épít. Fene tudta, hogy a Boston Dynamics-on kívül másik cégük is foglalkozik lábon járó robotokkal… pedig:

  • Ti tudtátok, hogy eladósorban van a Yahoo? Legalábbis a webes üzletág, ami nem tudom mekkora, de vélhetően nagy szelete a teljes cégnek… Mindenesetre a Bloomberg szerint várhatóan a Verizon és a Google is bepróbálkozik.
  • Nocsak, lehet, hogy hamarosan érdemes lesz KPN-ről Telekomra váltanom? A Bloomberg szerint a T azt tervezi, hogy a holland Telekom leányt az amerikai céghez hasonlóan collá tegye agresszív árstratégiával, rakat promóval, és ilyesmivel. Azt mondjuk nem tudom, hogy az európai köz, és a szabályozó hatóságok mit szólnak egy Binge szerű szolgáltatáshoz…
  • 150 dolcsiért okos rízsfőzőt, valaki?

Ennyi fért most ide, dologra, elvtársak!

 

Nyomkodj gombokat >>Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter
lipilee on Googlelipilee on Instagramlipilee on Twitterlipilee on Wordpress
lipilee

Napközben project manager és architect, azon kívül apa, bringás, zenész, és blogger. Fő lelőhelye Hollandia, illetve Instagram és Twitter.