Appvasárnap

Újra vasárnap, újra Appvasárnap!

Heti magyarok

Lássuk az eheti magyar app felhozatalt, köszönettel ismét CseZolinak! Ha megosztanál egy appot, írj!

Circles
Circles
Developer: vv games
Price: Free
Magyar Látnivalók
Magyar Látnivalók
Developer: myApps.hu
Price: Free
Number Quiz
Number Quiz
Developer: C-Group
Price: Free
The app was not found in the store. :-(
Mt Fon
Mt Fon
Developer: Fon Wireless
Price: Free

Heti fókusz: Facebook

Hamarosan (ha eddig nem) upgrade-et kap a Messenger. A rossz hír: jönnek a hirdetések. A jó hír viszont: jön a m.me/[felhasználónév] személyes shortlink mindenkinek – az enyém (m.me/lipilee) pl. már működik. Ehhez kapcsolódóan mostantól a Facebookon is működnek a kukacos felhasználónevek — Page-ek esetében is! És ehhez kapcsolódóan érkeznek a “messenger short code”-ok is. Ezek QR-kód szerű bigyók, hogy egyszerűbb legyen kontaktot csereberélni, valahogy így:

12928301_930149533771394_453073751301243533_n

Fun fact: tudtad, hogy a Facebook ezeket az egyedi felhasználóneveket “vanity URL”-nek hívja… LOL.

A Facebooktól nem ez az egyetlen nagy hír: itt van a Facebook Live is, a Facebook live stream megoldása, és hozzá kapcsolódóan a Facebook Live Map. Inkább a Periscope féle mikroblog, mint a Ustream féle live streamerek vetélytársa, de a Facebook olyan, mint a 40. szovjet hadsereg, nagyjából bármibe belecsattoghat a közeljövőben, ami a videózás környékén van…

A Facebook tulajdonában álló chat alkalmazás, a Whatsapp időközben bekapcsolta a titkosítást minden chaten. Oké, ezt a Telegram már régóta tudja, de ezzel a lépéssel most a Telegram 100 milliója mellé újabb 1 milliárd felhasználó privát beszélgetése lett valóban, FBI által is törhetetlenül (na jó: nehezen törhetően) privát.

A másik Facebook-tulajdonú nagyapp, az Instagram háza táján is vannak újdonságok. Ne gondoljunk nagyon hasznos dolgokra, nem a kb. 8 éve változatlan ui-hoz nyúltak végre hozzá… Viszont hamarosan 60 másodperces videókat tolhatunk fel rá… ja és itt-ott bekapcsolták ezt a smart timeline funkciót, ami elképesztő rinyát váltott ki, illetve a “subscribe to my notifications” posztokat és egy #KeepInstagramChronological mozgalmat. Igen, ez a világ egyes helyein társadalmi probléma.

Megatöbbi

  • Amíg a Facebook kismértékben feje tetejére állítja a világot, a Google egy apró, de hasznos funkcióval bővítette a Maps szolgáltatási körét: a Companion nevű alkalmazás segítségével eggyel biztonságosabbá válik a hazaközlekedés. Az app segítségével pl. valamely rokonod követheti, ahogy hazafelé tartasz; te pedig, ha megtámad egy vérszomjas jehova tanúja vagy egy Jobbikos aláírásgyűjtő, egészen egyszerűen jelezheted neki, hogy baj van — vagy akár a rendőrséget is hívhatod közvetlenül. Érdekesség: a Companion weboldalán iPhone-on demózzák az appot, nem egy Nexuson.
  • Érkezik az éjszakai üzemmód a Nova Launcher-be. Egyelőre csak béta, úgyhogy vagy csatlakozol a programhoz, vagy lerántod innen az apk-t.
  • A hét játéka: LEGO Jurassic World! 5,32 Euró, de ettől még megveszem/megveszed.
  • A hét másik játéka: Flight of the Amazon Queen, bizony, a legendás 1995-ös játék Androidos változata! Felújított grafikával érkezik, de van opció az eredeti felületre kapcsoáshoz. Nincs ingyen, úgyhogy itt érdemes megjegyezni, hogy az eredeti FotAQ ScummVM-et használt, mint a Day of the Tentacle vagy a Full Throttle (szintén legendás játékok a fiatalkorunkból), a ScummVM-hez pedig van Androidos emulátor… (Ha telepítetted, erre és erre keresgélj tovább.)
  • Érkezik (ráadásul erős magyar részvétellel) a Lollipop (-alapú CyanogenMod) a mai napig (szerintem) legszebb Nexusra, a Galaxy Nexusra.

Ez fért bele ezen a héten, tudjátok a feladatot: lájkolás, megosztás, kommentelés, vagy bármi más onnan föntről! 

 

Nyomkodj gombokat >>Share on Facebook23Share on Google+0Tweet about this on Twitter
lipilee on Googlelipilee on Instagramlipilee on Twitterlipilee on Wordpress
lipilee
Napközben project manager és architect, azon kívül apa, bringás, zenész, és blogger. Fő lelőhelye Hollandia, illetve Instagram és Twitter.