MojAndroid
(x) hirdetés

Úgy alakult, hogy a héten többet játszottam az átlagnál, és több játékot is telepítettem — nem mindegyik maradt fenn, de több is volt ami jó valamilyen szempontból, a hiba bennem van hogy töröltem. Nem is mindegyik új, de ha te is annyit szopsz új és jó játékok felfedezésével, mint én, akkor megcsináltam az előszelektálást, hogy neked ne kelljen. Szóval kezdjünk ma ezzel:

Játékok

  • Már múlt héten megjelent a Horizon Chase – World Tour, de Marshmallow-n csak egy furmányos hack segítségével volt futtatható, úgyhogy akkor nem ajánlottam. Erre a hétre viszont kijavították a hibát, úgyhogy most már tiszta szívből tudom ajánlani. Kommentben várom a megfejtést, hogy melyik retró autós játékra hasonlít, mert ha meggebedek, akkor sem jut eszembe most. Aranyos kis autós mondjuk-hogy-ügyességi játék, inkább időrabló, mint koncentrálós.
  • Többet játszom a szintén nem új You Must Build A Boat című játékkal. Egyrészt retró annyiban, hogy nagyon kockás-pixeles a dizájn (de ez így aranyos), másrészt mulatságosak a szövegek, harmadrészt meg maga a játék tulajdonképpen egy megbolondított “match three” típusú cucc, mint pl. a Bejeweled; de ha már “match three”-re adod a fejed, inkább ezzel játssz, mint azokkal!
  • Aztán itt a Please, Don’t Touch Anything. Egyképernyős puzzle játékról van szó, ha minden igaz 22 féle végkifejletet kell megtalálnunk. A háttértörténetet a készítők szerintem a Robot Chicken Star Wars egyik jelenetéből vették:

    Szóval kezedbe kapod valamely nagyon veszélyes fegyver irányítópultját, amíg a haverod (akinek egyébként a feladata lenne) enyhít a prérikutya-effektusán. (Nem magyarázom el, mi az a prérikutya-effektus, de ha nem tudod, akkor segítek annyit, hogy a fenti videóban az “I’m growing a tail” kifejezés jelenti kb. ugyanazt.) Szóval ott ülsz az atombombával a kezed alatt, az egyetlen iránymutatás az, hogy ne nyúlj semmihez… De hát nyilván hozzányúlunk, hiszen ez egy játék. Valóságban egyáltalán nem nyúlnánk hozzá. De nem ám! Egészen biztosan nem. Visszafognánk magunkat. Tuti. Kisdobos becsszó, hogy nem.

  • Milyen gyönyörű átvezetés a fenti videó! Kijött ugyanis a Star Wars: Galaxy of Heroes. Ha annyira várjátok az új SW (grammar nazi olvasóink kedvéért: CsH) részt, akkor nyilván kötelező — még ha nem is egy Battlefront.

Ja és ha már Star Wars

A Google teljesen Star Wars lázban ég (ha tippelni kell, nem minden anyagi érdek nélkül). A google.com/starwars oldalon (ha eddig valamilyen csoda folytán nem tetted) kiválaszthatod, melyik oldalon küzdenél szívesen, ha teljesen értelmetlen neved lenne és zöld pikkelyes kinövések a fejeden, a Google pedig tematikus web alkalmazásokkal jutalmazza a választásod; így esett meg, hogy nálam a Google Maps-ban a Marnixstraaton egy jóvágású Millennium Falcon várja a munkába járó réteget. A Star Wars alkalmazással pedig elvileg szintén csinálhatsz valamit a screenshotok tanúsága szerint — az én esetemben egy szép csillagos égboltot nézhetek az örökkévalóságig, mert az app semmi mást nem csinál.

Google témában még egy, teljesen más jellegű dolog: a Google fogta magát és körbestreetview-zta Jordániát — beleértve pl. Petrát is. Gyönyörű gömbpanorámák, sőt, gyönyörű virtuális kirándulások születtek!

További app hírek

  • Az Instagram mindig csodálattal tölt el engem. Csodálom, hogy hogy képes egy app ilyen minimális fejlesztésekkel, és gyakorlatilag megjelenése óta nem frissített, durván elavult ui-jal még mindig a Top 10 alkalmazás között lenni, ötszázmillió és egymilliárd install között valahol, 4 csillag fölötti értékeléssel… tényleg elképesztő. (Ráadásul én is használom, szóval még a számból is segget csinálok.) A múltkor az app kapott egy nagyobbacska fejlesztést, melynek keretében végre elmozdultak a “kockafotó” alapokról, és bizonyos keretek között lehet portré-, illetve fekvő fotókat is feltölteni, a fehér keretes bénázás helyett. Most pedig, továbbra is a lassan steampunk-ba forduló ui-t használva, jön a több Instagram account kezelése. Igen, végre külön accountod lehet a kajádnak, a kávédnak, és a macskádnak! Vagy, hogy logikusabb felhasználást is említsek, a melódnak (ami ugye nyilván szósölmédiaexpert), és a magánéletednek. (Nekem továbbra sincs magánéletem melós instagramom, szóval nálam marad a hibrid Insta account, mint — gondolom — a felhasználók 95%-nak.) Az új funkció még csak az Instagram béta csatornáján keresztül érhető el, de hamarosan jön a stabil verzió is. Ha képtelen vagy kivárni, innen rántsd az APK-t.
  • Fekete Péntek alkalmából 70%-kal csökkent a Better Camera Unlocked ára.
  • Frissült az Androidportál podcast hivatalos chat kliense, a Telegram. Csoportos beszélgetésekben mostantól több admin lehet, az adminok módosíthatják a csoport ikonját, és mostantól akár 1000 tag is lehet egy csoportban.
  • Nem tudom hogy csinálják, de az Opera Max új verziójában akár 50%-kal kevesebb adatforgalom is elég lehet zene és videó tartalmak letöltésére. De tényleg, hogy csinálják? Lebutítják a minőséget? Galambbal küldök a másik felét? 1,5G-t használnak a 3G helyett?
  • Megérkeztek az első CyanogenMod 13 nightly-k. Napi használatra ezek még nem alkalmasak, viszont fontos részlet, hogy Nexus 5X-re és Nexus 6P-re is érkeztek — vagyis a két Google zászlóshajóra is (természetesen) elérhető lesz a legnépszerűbb főzött ROM.
  • 2016 januárjában érkezik egy AR app, amivel valós időben kukkanathatunk rá a környékünkön épp fellelhető rádióhullámokra. Ezt persze nem a tabletünkbe-telefonunkba épített rádióvevőkön keresztül érzékeli-generálja az app, hanem a GPS koordinátáink alapján kapott adatokból vizualizálja, tehát végső soron fake — de nagyon jól néz ki így is.

Köszönjük a türelmet, ennyi volt az eheti Appvasárnap. Kommentelj, szocializálj, hallgass!

(x) hirdetés
2015.11.29.

+