MojAndroid
(x) hirdetés

Egy hetet vendégeskedett nálam az LG KIZON nevű terméke. Illetve nem csak nálam, hanem a lányom csukóján. Nagyon kíváncsian vártam a KIZONt. Mert egy izgalmas új termék, s van létjogosultsága. A címben szándékosan használtam a goromba póráz kifejezést. Mert valójában az. Arra lett kitalálva, hogy a gyermek minden lépéséről tudjunk, láthassuk merre jár.

KizON_3

Miről van szó? Egy kis okoskarkötő, ami gyermekeknek lett kitalálva. Aranyos gyerekeknek szóló design, egy lányos, s egy fiús kivitelben. Nálam a lányos verzió járt, s mivel lány, s fiú gyermek is van a családban, így volt viselője a lány verziónak.

Az elgondolás nagyon jó:

  • GPS segítségével valósidőben láthatjuk a gyermek tartózkodási helyét
  • A készülékben SIM kártya, így egyedi hívószámmal rendelkezik az eszköz, amin keresztül el tudjuk érni a gyermeket telefonon, s ő is bennünket

Az alkalmazás jól összerakott, jól működik, de mindezek ellenére nem áll össze a termék.

Az eszköz nagy. Nagyon nagy. A mai technológiai fejlettség mellett azt gondolom, hogy fele, akár negyedére is csökkenthető lenne a mérete.

A jelenlegi eszköz, a jelenlegi funkcionalitásával az írni-olvasni nem tudó gyermekek számára hasznos. Hiszen egy gomb van rajta, amivel fel tudja hívni anyut, vagy aput, amit beállítunk az alkalmazásban. És minden információt hangosan közöl a gyermekkel (és ebből adódóan a teljes ovis csoporttal). Ez nem jó. Képzeljük el, amikor a csoport leül enni, néma csend, s egyszercsak megszólal valaki karkötője, hogy az akku szint 50% alá esett.

Az ötlet jó, egyébként igényes a kialakítás, de sok szempontból érthetetlen. Pl. annyi lyuk van a karperecen, hogy olyan szűkre nem is lehet behúzni. Bori lányom 9 éves, de még az ő kezén is óriási a Kizon. És egyébként ő az, aki már mozog egyedül valamennyire. Tehát az ő esetében lenne igazán értelme a Kizonnak, de az iskolában végképp nem engedhetjük meg, hogy a Kizon az óra közepén megszólaljon.

 

LG KizON
Price: Free

Hova tovább?

Az első verzió felemásra sikeredett. Benne van a potenciál. Szükség van/lesz egy ilyen eszközre. Csak kisebbre, s sokkal inkább gyermekre szabhatóvá kell tenni. A mostani változat tudása alkalmas a 6 év alatti gyerekeknek. Viszont valahogy kisebbre kell készíteni, mert ez így alig kisebb, mint a gyermek feje. Ideális akkor lenne, ha a gyermek, aki hordja, észre se veszi, hogy a kezén van.

Esetleg érdemes lenne egy verziót kiadni a “már nem vagyok ovis, de még nincs saját telefonom” generáció számára.

Szóval hajrá, hiánypótló eszközről van szó.

(x) hirdetés
2015.11.26.

+