MojAndroid
(x) hirdetés

Javítsatok ki kommentben, de mintha a múlt héthez képest ezen a héten kevesebb dolog történt volna… Se egy TAG Heuer, se egy Xiaomi, se egy OnePlus bejelentés… Sőt, amint látni fogjátok, az egyik múlt heti bejelentést konkrétan visszavonták. Azért persze történt ez-az, be ne csukd a tabot!

Vihar egy pohár vízben: OnePlus vs. USB Type-C

Emlékeztek a Google alkalmazottra (mi is írtunk róla), aki USB Type-C adaptereket meóz, hogy neked ne kelljen? Nos, úgy találta, hogy a OnePlus adaptereit nem árt elkerülni, mert hát, khm, szarok. A OnePlus persze azt állítja, hogy nem szarok. Most akkor szarok, vagy nem szarok?

Az év innovációja úgy tűnik a flip phone, legalábbis az LG után most a Samsung is előállt eggyel. Kicsit olyan ez, mint a divathullámok, 20 éves köröket ír le a mobilipar is.

Az LG és a hardver ördöge

Ilyet is ritkán látni: már a Google Store-ban is fent volt az LG Watch Urbane 2nd Edition LTE, a cég új okosórája, ami ráadásul (ahogy múlt héten már írtuk mi is) az első LTE Android Wear eszköz… lenne, ha az LG nem állította volna le az egész piacra vezetést egyik pillanatról a másikra. Az ok egy közelebbről meg nem nevezett, de nagyon komoly hardveres probléma — annyira komoly, hogy a megjelenést nem egyszerűen elhalasztották, hanem “határozatlan időre” felfüggesztették, vagyis az is benne van a pakliban, hogy ennyi volt ennek a modellnek, és a fenti kiemelt fotó az, ami marad nekünk ebből az egyébként pofás kütyüből.

“Hehe, ez vicces” rovat

Egyrészt: Ashton Kutcher, mi? Az a faszi nem iPhone fanboy volt még egy éve? Na de nem is ez a lényeg, hanem hogy a Motorola meglehetősen vicces módon reklámozza a Moto X Pure Edition kéz nélküli módját (kéz nélküli: felolvassa a bejövő üzeneteidet). A reklám/viral video lényege egy kamu kísérlet, amivel azt bizonyítják, hogy az emberek kb. 5-6 másodpercig képesek várni, ha jön valami üzenet:

Nem állítom, hogy én tovább bírnám hasonló unalmas helyzetben… bár sűrűbb időszakban az is előfordul, hogy van hogy akár egy teljes napig nem nyúlok hozzá. (A telefonomhoz.) (Sem.)

ASUS és a pillecukor

Az ASUS is előállt a Marshmallow-t kapó telefonjaik listájával. Nem tudom, Magyarországon hányan használtok ASUS cuccokat (nekem csak a notebookom az), alapvetően akkor kezdhettek örülni, ha ezen készülékek egyikét nyomkodjátok:

  • PadFone S (PF500KL)
  • ZenFone 2 (ZE550ML/ZE551ML)
  • ZenFone 2 Deluxe / Special Edition (ZE551ML)
  • ZenFone 2 Laser (ZE500KG/ZE500KL/ZE550KL/ZE600KL/ZE601KL)
  • ZenFone Selfie (ZD551KL)

És még az is volt, hogy… (további hírek)

  • A Google Glass, mint az közismert, Google Aura néven folytatja karrierjét — ezt eddig is tudtuk. A héten viszont a The Information arról írt, hogy a Project Aura-ban reszeltek a Glass-nak: a kis képernyő, amitől a Glasst csak Sergey Brin és néhány szűz early adopter volt hajlandó hordani, az Aura-ban már nem lesz benne, helyette mindent hanggal lehet majd vezérelni.
  • Íme, a HDMI stickről futtatható Chrome OS: az ASUS Chromebit. Nagyon szexi (bár kit érdekel, a tévé hátuljába lesz bedugva), 85 dollár lesz (az USA-ban, ideát nyilván több), és hát teljes értékű Chrome OS, ami az Adroid után a legjobb dolog, nem igaz?
  • Elpattant az összes elővételes BlackBerry PRIV. Bizony, úgy tűnik, a kanadaiaknak bejött a billentyűzetes Android készülék koncepciója, jön is a következő modell, a Vienna — mint az közismert.
  • Ritkán látni ilyet: a Fairphone 2  az iFixit javíthatósági skáláján 10-ből 10 pontot kapott; az egyetlen apró probléma az összeragasztott LCD és üveg.

 

(x) hirdetés
2015.11.23.

+