MojAndroid
(x) hirdetés

Köszönöm a lehetőséget, hogy megoszthatom veletek az eddigi tapasztalataimat ezzel a készülékkel kapcsolatosan.

Előzmények: a Nexus családot N4 típussal szerettem meg ( előtte HTC-ket használtam) és N5-el 2 évet töltöttem együtt. N5-öt is első naposan szereztem be Ausztriából és 2 évig szolgált.

Számomra nagyon fontossá vált egy telefon tulajdonságai közül a jó fényképezési képesség, ezért is cseréltem le a 8 hónapos N4-emet N5-re. Ami nagyon nagy lépés volt és már-már elégedett is voltam. N6-ra való váltás fel se merült a telefon mérete és ára miatt sem. Úgy gondoltam, az nem lenne akkor előre lépés mint amekkora kompromisszum a méret miatt. Ezek után vártam a következő verziót és kiadták a 6P-t!

Megnéztem a bemutató és azonnal rendeltem is a 32GB-os verziót.

Féltem a mérettől és többször vettem kézbe az Iphone 6plus-t, hogy mit is jelent majd ez a méretű telefon. 26 kemény nap után az ígért szállítás előtt 8 nappal megérkezett a készülék.

Okt. 28. idén ez a nap volt a karácsony! Ezt minden túlzás nélkül állíthatom. A készüléket kézbe véve azonnal kézre állt és egy pillanatig nem vettem észre, hogy 5.7”. Sikerült minden appot visszatelepíteni és kb 45perc után már minden olyan volt mint az N5-ön. Nagyon fontos és igen kellemes meglepetés volt, hogy a képernyő méretnek megfelelően 5×5 ikonra bővítették a felületet. Így végre kényelmesen elfér a naptáram középen és minden napi használatos ikon. Az App-ok elrendezése és telefon beállítását követően azonnal elkezdtem tesztelni.

Elsőnek a Nexus Imprint az az ujjlenyomat olvasó, ezt a funkciót a Google annyira megcsinálta, hogy az döbbenet. 4 nap használat után azt kell mondjam 99.9999% pontos és olyan gyors mintha csak a bekapcs gombot használnád a készülék felébresztésére. Elhelyezés zseniális a legjobb helyen van és tényleg mindig ott fogod meg. Szóval tökéletes.

Kijelző – nah igen AMOLED aminek van jó és rossz oldala. Nekem picit túl szaturált (de ezt könnyen megszokom). A felbontás tökéletes és nagyon kellemes képet ad imádom, DE bizonyos szögekből mintha valami zöld fátyol kerülne a kép elé… már mástól is olvastam tehát csak arra tudok gondolni, hogy AMOLED… ( igazából csak akkor veszi észre az ember, ha nagyon alacsony fényerő mellett nézi).

Teljesítmény: Az N5-ot se éreztem még lassúnak szinte soha, de ez a telefon száguld! Semmi reccenés semmi laggolás teljesen rendbe van. Játékok esetén is minden simán megy és igen melegszik a készülék ☺ a fém ház kb 30-40perc játék után se volt elviselhetetlenül meleg, de azért érezni lehetett. Egy időben tölteni és játszani nah akkor már forrósodik is a kicsike nem csak meleg lesz, de még ekkor is használható és nem vészes. Kicsit furcsa, hogy a 2.6Gb használható memóból akár 1.9 is kihasznál és akkor se receg.

Aksi: 3450mAh. Igen ez kibír egy napot! Az N5 is javult 6.0 óta de ez a készülék bőven kibírja. A kijelző idő nálam elérte a 5óra 20 percet is, de ebbe volt legalább 1óra 30perc E-book olvasás is. Ami szinte biztos és átlag az a 4óra. Töltés pedig valóban gyors a gyári töltővel. 1-2óra között van. A készülék legnagyobb hiányossága a hiányzó wireless charge… ezt imádtam N5-be a legjobban. Le kell mondani róla és 10p töltéssel órákat nyerni ez van, ezt sajnálom.

Kamera: Erről aki szakmai leírást szeretne az keressen a neten én csak azt tudom mondani, hogy ez igen! Végre jó képeket fogok tudni csinálni a gyerekekről és nem kések le egy pillanatot se, de ha akarok akkor még jó kis lassított videókat is tudok róluk csinálni. A kamera nem rendelkezik OIS-al ezért videó rögzítése közben a mozgás nem javasolt nagyon remegni fog a kép ☹ ( Hiba 2 ) képek: https://goo.gl/photos/rjiMi9iLsuBytaUM7

Napi használat: Aki attól fél, hogy nem fér el egy nadrág zsebébe azt megnyugtatom, elfér ☺ annyira keskeny, hogy simán be tudod tenni ahol előtte az N5 volt. Kézre esik minden könnyen átérhető csak a legfelső sor ami talán kicsit nehezen elérhető. Egykezes használat is teljesen rendbe van gépelni üzenetet írni simán lehet. A telefon hangerő szintén megfelelő utcán lakásba mindenhol. NAH és erről jut eszembe a hangszórók! Én ilyet még telefonból nem hallottam ☺ ez dual front speaker a méretéhez képest nagyon szépen szól. 3.hiba amit én valahogy annak érzek, hogy az automata fényerő szabályzó nah az nem igazán találja fel magát ☺ itt ott nehezen jön rá, hogy kevés vagy sok fényt adjon.

Összegezve nálam 8/10 ez a telefon és örülök,hogy elsôk között használhatom.

2015.11.02.

+