MojAndroid
(x) hirdetés

Nemrég jelent meg az Android 6-ik főverziója, és a Nexus tulajok mellett most már kezdhetnek örülni azok is, akik otthonosan mozognak a főzött romok boszorkánykonyhájában. Csütörtökön például a nálunk is bemutatott Oneplus One telefonra adták ki az első változatát a mályvacukros Androidnak. Hogy informálni tudjalak benneteket feldobtam én is gyorsan a telefonomra.

A telepítése nagyon egyszerű, saját recovery estén le kell tölteni a romot és egy 6-os Gapps csomagot, telepíteni kell zip-ből néhány wipe után és már kész is vagyunk.

Hozzávalók:

A telepítés nálam problémamentes volt, bár a recoveryben ki kellett kapcsolni a zip signature ellenőrzést. Indulás után azonnal feltelepültek a korábban használt programjaim, már csak az adatok automatikus visszaállítását kellene kidolgoznia a Google-nak  és maradéktalan lenne az örömem.

A használat során komolyabb hiba nem jelentkezett, az akkumulátor használat nem vészes, apró hiányosságok azért még vannak, ahogy a fórum hibalistáján is látható: nem működő hardveres  billentyűzet háttérvilágítás, nem működő kétkoppintásos ébresztés, stb. Emellett néhány program megtagadta az együttműködést, amik közül a Titanium Backup volt az egyetlen fájó pont az életemben, mert így minden adatom egyelőre csak el van mentve, de nem tudom visszaállítani. Remélem ez változik a közeljövőben. Az Android újdonságai nagyon tetszenek, ezeket szögi ma nagyon jól összefoglalta, és én se tennék hozzá sokkal többet, úgy érzem jó irányba megy a fejlődés az Android háza táján.

2015.10.18.

+