MojAndroid
(x) hirdetés

Az idei IFA előtti bejelentések közül szerintem egyértelműen a Huawei volt a legerősebb. Samsung ráment az IoT, s az okosotthon vonalra, az LG is inkább ezen a vonalon mozgott, a Sony Z szériája nem tudott igazán nagyot dobni. Azonban pár kisebb gyártó is jelen volt standdal a kiállításon. Ezekről olvashattok itt egy kis képes összefoglalót.

Egybegyúrtam Nektek pár rövid videót.

 

A ZTE igazi újdonsága az új Blade. Mégpedig már a 6. verziója a telefonnak. Az első széria hatalmas siker volt, de azóta se tudta ezt megismételni a kínai gyártó.

RE Camera
ZTE Blade V6

A Blade mellett az Axon kapott egy külön asztalt a ZTE standon. Ez a telefon is hátlapi ujjlenyomatolvasóval érkezik. Ezt egyébként először a Huawei Mate 7-ben láttam én először.

ZTE Axon
ZTE Axon

Szintén a ZTE standon kapott helyet a Nubia márka. Persze beletelt egy időbe, mire ki tudtam olvasni a pontok, s karikákból a márkanevet. :)

RE Camera
Nubia

Bár a Samsung nem tett nagy bejelentést, azért az S6 Edge+ telefont meg lehetett nézni közelről is.

RE Camera
S6 Edge +

A francia Wikio már a német piacon elég jól szerepel, de nálunk még szinte egyáltalán nem ismert.

Wikio Pure
Wikio Pure

A Doro nevű cég az időseknek szánt telefonokra specializálta magát. Nagyon aranyos volt, hogy míg mindenhol a dekoratív fiatal hostess lányokra helyezték a hangsúlyt, itt idős emberek avatták be az érdeklődőket a telefonok használatába.

Doro
Doro

A Phicomm egyébként routerek és telefonok piacán mozog. Az IFÁra ők is az elérhető árú inkább középkategóriás telefonjait hozták ki bemutatni.

PhiComm
PhiComm

Itt pedig a MobiWire kínálatát láthatjátok.

MobiWire
MobiWire

A Telekom sátorban nem csak BMX bemutató volt (lásd a kezdő videóban), hanem Marty McFly autóját is meg lehetett tekinteni.

RE Camera

A Honor 7-es is helyet kapott a Huawei standján.

Honor 7
Honor 7

A P8 Max az a telefon, amit egyszerűen nem értek. Phablet, meg minden, de ezzel tényleg van, aki telefonál?!

P8 Max. Lehetetlen az egykezes használat.
P8 Max. Lehetetlen az egykezes használat.

A Polaroid a kis cube sportkameráját kivitte, de kézbevenni, játszani vele nem lehetett.

Polaroid
Polaroid

A Vestel egy teljes csarnokot kibérelt, de egyetlen telefonja nem volt bekapcsolva, mindegyik le volt merülve. Vagy dummy volt mind. De van egy V3 nevű telefonjuk.

Vestel V3
Vestel V3

A Lenovo standon kint volt a teljes paletta.

Lenovo
Lenovo

Sőt a Motorola telefonok is kaptak egy kisebb asztalt az egyik sarokban.

Motorola - Lenovo
Motorola – Lenovo

Az IFA mindent visz standja pedig az alábbi volt.

Klotyós Telefontartó
Klotyós Telefontartó, csak nehogy rossz kézzel töröld ki…

A Runtastic és a Fitbit egymás mellett kaptak helyet. Ami meglepő volt nekem, hogy a Runtastic nem csak appokat készít, hanem van nekik legalább 8 féle okosfitnessórájuk.

A végére pedig a Huawei Dream it Possible brand song. Szemfülesek kiszúrhatnak a nézőtéren. De ahhoz tényleg szemfülesnek kell lenni! Mivel a Huawei standon aztán infinite loopban ment a szám, már én se tudom eldönteni, hogy tetszik, vagy csak annyit hallottam, hogy hiányzik, ha nem hallom.

2015.09.06.

+