MojAndroid
(x) hirdetés

Szerda délután 2 óra után valamivel Berlinben a Huawei bejelentette idei újdonságait. Az eseményről címszavakban próbáltunk beszámolni ebben a bejegyzésben. Most pedig arra vállalkozunk, hogy egy bejegyzésben összegyüjtsük mit kapunk a kínai gyártótól 2015 végén.

Huawei Mate S

A Mate sorozat legújabb tagja meglepő módon nem folytatja a számozást. Hivatalos számsorrendben a 8-at kellett volna nevéül kapnia, ehelyett egy elegáns S-et kapott.

Az igényesen kialakított dobozban (ezt már a P8 és a P8 lite esetén se tudtuk szó nélkül hagyni) a szokásos töltő és USB kábelen kívül kapunk egy fülhallgatót. Erről is esett szó a bemutatón. Mégpedig, hogy szélzaj szűrés van benne, s hogy a három szokásos gomb végre használható zene léptetésére is. Vagyis a + gombot kétszer megnyomva a következő számra lehet ugrani a zenelejátszóban.

A bemutatón Richard Yu elmondta, hogy mennyire gyönyörű és fantasztikus telefont alkotott a Huawei.

002

Ez persze mind szép és jó, de a szépség kevés ahhoz, hogy eladjon egy telefont, bár a Mate S esetén úgy tűnik sokat alapoz erre a Huawei. Hiszen a drágábbik (Professional) verziója a telefonnak kapta a különleges színeket. Ez utóbbiakat tudjuk pink és gold, azaz rózsaszín és arany színekben megvenni. Az unalmas szürke és fehér színű telefonok a Standard verziót képezik.

A telefon külseje valóban szépre sikerült. A bemutatón Richard egyből talált is egy másik gyártót, akinek a telefonjával összevetette a Mate S-t.

Az bemutató ezután az érintésről szólt. És az érintés témát nagyon so oldalról körbejárták. A képernyő feloldása, s a telefon bekapcsolása az ujjlenyomatolvasó segítségével is megoldható. Ráadásul az ujjlenyomatolvasó a rendszer használata során is egyre nagyobb szerepet kap. Mert nem csak feoldhatjuk fele a telefont, de mint egy touchpad, segítségével léptethetjük a képeket a galériában, vagy éppen exponálhatunk egy szelfit. A szelfiről még lesz később szó.

Ha már érintés, továbbfejlesztette a Huawei a kopogtatós effekteket. Ez az, amikor a telefon képernyőjén pont úgy kopogunk, mintha egy ajtó lenne. Két kopogásra képernyőképet készít, koppintás utáni rajzolásra pedig ki tudunk vágni egy részletet a képből. Mostantól ráadásul már nem csak téglalap alakú képeket tudunk majd kivágni, hanem szivecske, vagy lepke alakúakat is. Ez csodálatos, de valószínűsítem, hogy az emberiség jelentős részének ez a funkció sose fog kelleni. Viszont appokat tudunk indítani, videót tudunk megvágni, s még sok apró extra került bele a knuckle sense 2.0 technológiába.

Force touch

029

A Force touch technológia, ami a mostani modellekben még nem elérhető, de jön. És lehet, hogy azt hiszitek, hogy hülyéskedek, de ez egy zseniális dolog. A Huawei is bemutatta mire lehet pl. használni.

Az index rögtön drogdílereket vízionált, én csodálatos és interaktív természettudományos órák lehetőségét látom benne. Egyébként a Huawei is gyüjti az ötleteket, mire lehet majd használni.

A kamera megint jobb lett. Olyan újonnan érkező telefon nincs is, aminek nem lenne jobb a kamerája, mint az előző modelleknek. Nagy örömöm, hogy a Huawei nem ment bele a megapixel háborúba, s a kamera felbontása maradt 13 megapixel. Viszont kapott professzionális funkciókat, lehet teljesen manuálisan fényképezni vele.

034

Itt is kaptunk a prezentációban fantasztikus fényképeket, amiket a Mate S-el készítettek. Érdekes lesz majd látni az összehasonlításokat az LG G4-el.

A szelfi mód is sokat fejlődött. A Honor 7-hez hasonlóan itt is kapunk egy előlapi villanót ezzel is segítve a tökéletes szelfiket. Amikor pedi az önfényképezés volt a téma, még egy izgalmas statisztikai adatot is felvillantott Richard a közönségnek.

2015-09-02 15.26.14

A bemutatón csak amolyan ilyen is van még benne címszóval érkezett, pedig azt gondolom, hogy az egyik leghasznosabb kamera funkció a prezentációk, képernyők és dokumentumok fotózásának segítése. A kamera automatikusan észleli a fényképezni kívánt téglalap alakú területet, s kivágja a képet. Ezt is kipróbáljuk majd!

Technikai adatok

  • 5.5 hüvelyk hosszú, 7.2 milliméter vastag
  • HiSilicon Kirin 935 CPU
  • 3 GB RAM
  • 13 Megapixel hátlapi kamera
  • 8 Megapixel előlapi kamera
  • 2700 mAh – gyorstöltés, 10 perc alatt 2 órányi beszélgetésre elegendő akkuidőt lehet belenyomni. Meglátjuk, amikor kipróbáltuk
  • 32 GB – 649 Euro
  • 64 GB – 699 Euro

Első találkozásunk a Mate S telefonnal az IFA bemutató részén. Erősen próbálkoztam a force touch funkciók előhívásával, de nem jártam sikerrel, hiszen ebben a telefonban még nem volt benne.

Végül, de nem utolsósorban

Dolgoztak a Huawei mérnökei a hangzáson is. A három mikrofont kihasználva kristálytiszta felvételeket készíthetünk. Ráadásul irányíthatjuk, honnan érkezik a hang a telefonunkhoz, honnan rögzítse azt. Ezt is kipróbáljuk majd!

Vízálló. Illetve cseppálló. Nincs szó sem a prezentációban, sem a készülék dobozán IP67-es tanusítványról. Ezt így nem biztos, hogy ki fogjuk próbálni! :)

Ja, és van vezetéknélküli nyomtatás funkció is beépítve. Ezt is megnézzük majd.

Huawei G8

Az egész esemény mostohagyereke a G8 telefon volt. Beszorítva a két nagyágyú közé, épp csak meg lett említve (igaz, hogy nem friss hír, hogy érkezik, de akkor is), s nagyjából egy árcédula volt csak, ami információgyanánt elhangzott.

Huawei G8 price

Az ár mellett azért minimális adatokat is kaptunk.

Huawei G8

Mit kap, aki közel 400 Eurót, vagyis mintegy 125.000 forintot áldoz egy G8-as telefonra? (azt csak zárójelben jelezném, hogy ez az ár majdnem megegyezik a Magyarországon tegnap bemutatott Honor 7 árával). A bemutatón lehetőség nyílt arra is, hogy egy kicsit megnyomkodjuk a telefont.

Huawei Watch

És az óra! A Huawei okosórája sokak szerint e legszebb okosóra ami az Android világból eddig a piacra került. Hasonlóan a Moto 360 és az LG G Watch R órákhoz, a Huawei is a kerek, vagyis az óra formát célozta meg.

Az árak tekintetében a Huawei Watch nem lesz olcsó. Ez egyébként teljesen elfogadható egy prémium kategóriás terméktől, azonban a Huawei még nem biztos, hogy mindenki szemében a prémiummal egyezik meg. Reméljük ez a jövőben változik. Ha nem, akkor az áraknak kell változni, hogy fogyjon az órákból!

2015-09-02 15.54.51

Ami viszont fontos, hogy a Huawei Watch már iOS kompatibilis is. Az óra Android Wear operációsrendszert futtat.

 

2015.09.04.

+