MojAndroid
(x) hirdetés

Avagy a Hello World táborban volt egy kis Hipersuli is. A Hipersuli azért érdekes, mert a Telenor megpróbálja tabletek segítségével barátságosabbá, modernebbé próbálja tenni az iskolát. Sajnos ez országosan csak kevés, mintegy 5 iskolába jut el, de az ottani gyerekek az eddigi visszajelzések alapján örömmel használják az eszközöket. Androidot is.

Akik viszont ott voltak a Velencei tónál, ők mind betekintést kaptak abba, hogy milyen lehet az oktatás modern eszközökkel. Nagyon reméljük, hogy a Hello World tábor folytatódik, s újabb gyerekek ismerkedhetnek a programozás alapjaival, s modern technikákkal. Az pedig, hogy a tábornak nem monitor előtt görnyedő zombik nevelése a cél, azt semmi sem bizonyítja jobban, mint a helyszín választás, s a változatos program. A tudatos Internet és számítógéphasználat a mai generáció számára elengedhetetlen. Sajnos a hagyományos oktatási keretek ezeknek az elsajátítását nem mindig teszik lehetővé. Ezért különösen fontos a tábor, s a Hipersuli kezdeményezés is.

Disclaimer: Az Androidportál a Hello World tábor hivatalos médiatámogatója, s az oktatásbeli mindennemű innováció iránt teljes szívvel elkötelezett.

A hivatalos anyagot olvashatjátok a Hello World tábor és a HiperSuli találkozásáról:

Hipersuli bemutató, robotika és 3D nyomtatás a Velencei-tónál

A Telenor Hipersuli programja is bemutatkozott a PC World által szervezett HelloWorld informatikai táborban, ahol a 10-14 éves korosztály ismerkedhetett meg a modern technológiákkal, programozási, 3D modellezési alapokkal, mindezt játékosan, a gyerekek nyelvén.

Augusztus 10-15 között a HelloWorld tábor résztvevői a napsütés és szabadlevegő mellett 5 napon keresztül élvezhették a számukra szervezett játékos oktatási programokat és versenyeket. A szakemberek és pedagógusok által összeállított speciális foglalkozások középpontjában idén a legújabb technológiák, mint a robotvezérlés, virtuális valóság és 3D nyomtatás működésének könnyen érthető bemutatása állt.

Az esemény támogatójaként a Telenor a jelenleg több mint 360 gyermeket érintő Hipersuli programját, az oktatásról kialakított jövőképét mutatta be a táborlakóknak. A gyerekek emellett egy biztonságos internetezést segítő játékos tananyagot is elsajátíthattak, miközben a gyakorlatokhoz a tábor idején a leggyorsabb Hipernet sebességét élvezhették.

A gyerekeknek az állandó sikerélményt a helyszínen folyamatosan jelen lévő, rutinos pedagógusok izgalmas, problémamegoldó készséget fejlesztő gyakorlatokkal garantálták. A táborba meghívott előadók, példaképek pedig mind olyan, területükön eredményes szakemberek voltak, akik pozitív példáikkal nagy motiváló erőt adhattak a fiataloknak, megmutatva miként lehet egy terület igazi mágusává válni.

„A HelloWorld táborral célunk, hogy a modern technológiák iránt nyitott gyerekeknek olyan plusz tudást adjunk a kezükbe, ami az ő nyitottságukkal és kreativitásával ötvözve különleges értékké válhat, később egy piacképes tudás alapjául szolgálhat.”- mondta Molnár József, a PC World főszerkesztője, a HelloWorld tábor szervezője.

„A Hipernet rengeteg élményt ad használóinak, a Hipersuli, a Telenor kísérleti oktatási programja pedig élménnyé teszi a tanulást. Öt iskola 15 osztályában, több mint 360 gyermeknek már természetes napi gyakorlat az iskolai órákon a táblagép és a Hipernet használata. Ez nem csak a tanulást teszi élményszerűvé, hanem több szempontból könnyebbséget jelent a pedagógusok számára is. A HelloWorld táborban is a játékos tanulásé volt a főszerep, ami a Hipersuli világához is közel áll.” – tette hozzá Kutas István, a Telenor vállalati kommunikációs igazgatója.

(x) hirdetés
2015.08.24.

+