MojAndroid
(x) hirdetés

Nem közvetlen Android hír, de az Android jövőjét is meghatározó lépés, változás történt a Google házatáján.

A Google komplexum picit meghízott. Így Sergey Brin és Larry Page hatalmas váltásra szánták el magukat. Megalapították az Alphabet-et, abc.xyz, a domain. (vicces módon az abc.wtf a bing keresőre visz). De vissza az Alphabethez. Mi történt?

Az Alphabet arról szól, hogy a Google letisztul, s az új cégbe kerülnek át pl. az extrém ötleteket kidolgozó X Lab, a Calico (emberi élet jobbá tételét, meghosszabbítását kutatják), valamint a Google befektetési alapjai, a Ventures és a Capital is. A Google pedig csak az eredeti fejlesztési irányokkal foglalkozik majd, így például a számunkra kedves Android mobil operációs rendszerrel, valamint az összes internetes szolgáltatással a keresőtől a Chrome böngészőn át az Apps-ig.

Tehát a lépés mindenkinek jó. Persze még egy fontos hozadéka van a lépésnek. Mivel Larry Page az Alphabet CEO pozíciójában folytatja tevékenységét, a Google vezetését mostantól Sundar Pichai látja el. Az ő neve onnan lehet ismerős, hogy hozzá fűződik többek között, hogy az utolsónak érkezett Chrome, mára az egyik legelterjettebb böngésző.

Nagyon kíváncsiak vagyunk mik születnek majd az Alphabet cégnél a jövőben. A Google tevékenységei pedig továbbra is a fókuszban maradnak.

(x) hirdetés
2015.08.11.

+