MojAndroid
(x) hirdetés

Ha igényes zenére vágyik valaki, akkor a Művészetek Palotája biztos célpont lehet. Azonban bár sokan szeretnek Budapesten élve úgy gondolkodni, hogy mindenki budapesti, ez nincs így. A többiek számára a Művészetek Palotája nem csak pár villamosmegállóra van.

Azonban a nemrég publikált Müpa Rádió alkalmazás segítségével most mindenkihez közelebb került a MÜPA.

Müpa Radio
Price: Free

A Müpa Rádió két csatornát tartalmaz. Egyik a klasszikus zene rajongóinak, másik pedig a Jazz és könnyűzene, (benne világzene és népzene) kedvelőinek nyújt zenei élményeket. És miért Müpa? Mert a rádió zenei alapját a Müpa eddigi és jövőbeni fellépői adják.

A műsorok tartalmáról a készítők az alábbiak szerint írnak:

Szerkesztési alapelvünk a minőség és a változatosság mind a stílusokat, mind a hangulatokat illetően. A reggeli órákban frissebb, lendületesebb zenékkel segítjük az ébredést, napközben az ismertebb előadóké és a könnyedebb dallamoké lesz a főszerep, míg este a nyugodtabb, lassabb tempók kerülnek előtérbe. A műsorfolyamban értesülhetnek a Müpa jövőbeni programjairól és fellépőiről, este nyolc órától pedig egy-egy korábbi, nagy sikerű koncertfelvétel hallgathatnak meg az intézmény tíz éves történetéből.

A 20 órakor kezdődő, Müpában felvett koncertek műsora az alábbi linken érhető el: https://www.mupa.hu/multimedia/mupa-radio

És hogy az indító gondolataimat is még fokozzam, kiváló zenei élményt kaptunk Olaszországban is, ahol éppen 10 éves házassági évfordulónkat ünnepeljük. Mi inkább a Müpa Easy csatornát hallgattuk, miközben Toszkán olajfaligetek suhantak el mellettünk (és a mobilnet épp jó passzban volt).

Nagyon tetszett, hogy az alkalmazás végtelenül egyszerű. Nincsenek beállítások, nincs regisztráció vagy végeláthatatlan menürendszer. Az éppen játszott előadó, egy play gomb, s a két rádió adás közötti választómenü az egyetlen, ami a képernyőn látható.

A jövőben esetleg majd még a stream minőségét lehetne előválasztani, ha esetleg valaki gyengébb mobilneten hallgatja a rádiót, akkor a kisebb sávszélesség igény, wifin pedig a jobb minőség felé lehessen eltolni azt. A pár nap, amíg a rádiót hallgattuk, sok eddig számunkra kevésbé ismeret előadót ismerhettünk meg. Tegyetek egy próbát vele Ti is. A Spotify és Google Music uralta világban kiváló lehetőség új és igényes zenék megismerésére.

(x) hirdetés
2015.06.29.

+