MojAndroid
(x) hirdetés

A mobiltelefonnal való fizetés nem újdonság. Mármint a gondolata. Sokan vettek részt a Mobiltárca tesztelésében, így számukra nem ismeretlen a mobilfizetés.

Most viszont már minden Telekom és Vodafone előfizető számára elérhető a mobilfizetés. Mi kell a mobilfizetés aktiválásához?

  1. Telepítened kell az appot NFC képes telefonodra (Vodafone Wallet képes telefonok, Telekom Mobiltárca képes telefonok):
    The app was not found in the store. :-(
    Vodafone Wallet
    Price: Free
  2. NFC képes SIM kártya. Mindkét szolgáltató ingyenesen cseréli a kártyát.
  3. Igényelned kell egy OTP MasterCard Mobile PayPass kártyát.

Ha mindezzel elkészültél, SIM kártya a telefonban, Mobile PayPass kártya aktiválva, app a telefonodon, akkor hajrá!

Tudok fizetni a mobilommal. OK, de miért jó, ha a telefonoddal fizethetsz bankkártya helyett? A telefonod mindig Veled van. Sokkal inkább ragaszkodunk a telefon készülékeinkhez, mint a plasztik kártyákhoz. Ráadásul mára annyi kártya áll rendelkezésünkre, hogy külön táska kell, hogy mindet magunkkal cipeljük. És amire talán jóval kevesebben gondolnak, a mobilfizetés biztonságos (erről később még lesz szó).

Ráadásul a Mobilfizetés most mégjobban megéri! Amennyiben SuperShop kártyádat is aktiválod a Telekom appban, most BalatonSound fesztiválbérletet, vagy napijegyet nyerhetsz.

A héten pedig még indulhatsz az 50.000Ft-ért vagy az 1.000.000 Ft-os fődíjért.

Egyszerűen, gyorsan

A mobilfizetésnek a legnagyobb előnye, hogy villámgyors. Miután elvégezted az aktiváláshoz szükséges előkészületeket, csak nyomni kell a gombot oda kell tartani a telefont. Nem kell az alkalmazást elindítani, a képernyőt feloldani, cigánykereket vetni. A dolog megy magától.

Talán Magadra ismersz a következő történetben. Barátokkal ültök a kávézóban. Mindenki megette a süteményt, fagyit, kávét. Intettetek, hogy fizetnétek. A pincér érkezik a terminállal. A telefonod ott van az asztalon, mert épp egy csoportkép készült, s megosztottad az Instagramon. Ott áll feletted a pincér. Nem kell kotorászni a pénztárcák után, csak elegánsan odatartani a telefont a terminálhoz, s már meg is történt a fizetés.

Biztonság

A leggyakrabban előforduló kérdés a mobilfizetés kapcsán a biztonság problémaköre.

Mobiltárca biztonsás

Nem adod oda senki kezébe a bankkártyádat, amit esetleg le tud másolni (ilyen jellegű visszaélés akadt több is már a történelemben). A fizetés felett teljes kontrollal rendelkezel a telefonod segítségével. A fizetés csak a speciális NFC képes SIM kártyád, az alkalmazás és a Mobil PayPass kártya hármas együttléte esetén működik.

Ha fizettél már PayPass terminálnál, Te is tudod, hogy egy ellopott bankkártyával bármikor veszek egy sajtburgert minden azonosítás nélkül. Ez a mobilfizetés esetén nem ilyen egyszerű!

Az alkalmazásba való belépéshez egy egyedi PIN kódot kell megadnod, így ha esetleg valaki ellopná a telefonodat (amin ugye van valamilyen biztonsági zár, ugye?), akkor is 10^4=10.000 kombináció közül kell kiválasztania a megfelelőt. Ezalatt az idő alatt le tudod tiltani a mobil virtuális kártyádat, s megkímélheted magadat minden fejfájástól.

Ti már mobilfizettek?

 

(x) hirdetés
2015.06.18.

+