MojAndroid
(x) hirdetés

Ma kaptam az alábbi levelet.

Tisztelt Szerkesztőség!

Örömmel tudom bejelenteni, hogy már elérhető az első ellenőr figyelő mobil alkalmazás, mely segíti a BKV utasait a közlekedésben.

Nemsokára ettől lesz hangos a sajtó! Legyenek önök az elsők az olvasóiknál!

Mellékeltem egy rövid tájékoztatót az alkalmazásról, viszont itt sajnos nem tudom mellékelni így ha visszajeleznek, hogy érdekes lehet számukra az információ, máris küldöm az anyagot, valamint alább találhatják a Google Play adatlapját.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.zosana.elfi.trial

Tisztelettel:

Zosana Ltd.

Az ötlet, hogy valaki egy alkalmazást készített ellenőrök közösségi figyelésére mindenképp értékelendő. Hiszen vette a fáradtságot, kódolt, ötletelt. És most úgy írok alkalmazástesztet, hogy az alkalmazást én nem telepítettem a telefonomra. Nem is alkalmazásteszt ez. Sokkal inkább egy csokor gondolat, ami az app kapcsán eszembejut.

Azt gondolom, hogy a tömegközlekedés egy szolgáltatás, ami nem véletlenül kerül pénzbe. Elvisz A pontból B pontba. Ha nem kényelmes, akkor van Uber, Wundercar vagy akár taxi, de ott a Bubi, vagy mehetsz gyalog, autóval, robogóval, biciklivel, stb. Az ellenőrökre ideális esetben nem is lenne szükség, hiszen az emberek számára természetes kellene, hogy legyen, hogy ha kapok valamit, akkor azért fizetek is. Főleg, ha más idejét, energiáját, infrastruktúráját vettem igénybe.

Németországban utaztam többször olyan vonaton, ahol ki volt írva, hogy itt nincsen ellenőrzés. És mellette, hogy itt vedd meg a jegyedet. Mindenki megvette. Miért? Mert tudták, hogy ez kell ahhoz, hogy a járat üzemelhessen.

A legfelháborítóbb talán mégis az, hogy az alkalmazásnak csak a trial verziója ingyenes, s maga az app 1270 Forintba kerül.

ellenőrfigyelő

Itt pedig rögtön az izgalmas kérdés: A fejlesztő hogy érezné magát, ha mindenki inkább telepítené az 50 Forintos “hogyan telepítsd ingyen az elfi fizetős appot” alkalmazást?

Természetesen nem feltételezem, hogy rossz szándék vezérelt bárkit is az alkalmazás létrehozásakor. A nevet meg lehet még változtatni. ELlenőr FIgyelő helyett: ELFelejtettem fIzetni. Az app szól, gyorsan leszállok, s megváltom a jegyemet. Többet ilyen nem lesz! :) Emlékeztető betáplálás, hogy mikor vettem bérletet, az meddig érvényes. Esetleg egy fénykép alapján elmenti, s szól, hogy hopp, baj van.

Ti mit gondoltok? Velem van a baj? Ki ül fordítva a lovon?

(x) hirdetés
2015.06.14.

+