MojAndroid
(x) hirdetés

Szeptember Június 15-e itt van már a sarkon. A hivatalos tanévvége. Sokan közben a vizsgáikat is lezárják, s kimondhatjuk, hogy itt a nyár. Kivételesen az időjárás is határozottal alátámasztja ezt. Tegnap reggel már ajánlottunk gyerekeknek nyári tábort, most viszont Mindenkinek ajánlunk egy útitársat a nyarláshoz.

A ChatSim egy izgalmas új mobil előfizetési fajta. Tudjuk már, hogy a Vodafone RED előfizetők ingyen roamingolnak az EU-ban, de azért akadnak rajtuk kívül mások is az országban. Az ő számukra lehet érdekes a ChatSim.

Ez a SIM kártya 10 Eurós éves díj fejében korlátlan chatelésre (csevegés?) ad lehetőséget (fontos, hogy nincs ebben kép és hang, ez a Multimedia opcióval adható hozzá). A chatelés a Facebook messenger, Hangouts, WhatsApp, Viber, Telegram, s hasonló alkalmazásokat foglalja magában. Itthon, külföldön, bárhol. Kaptunk 3 db SIM kártyát, amit ki szeretnénk sorsolni az Android Portál olvasói között. Aki kommentben leírja, hova tervez/szeretne utazni a nyáron, az indul a sorsoláson.

Kaptam én is egy SIM kártyát tesztelni, úgyhogy megosztom Veletek a saját tapasztalataimat.

A ChatSim oldalon (az oldal angolul, olaszul és spanyolul tud) regisztráció után meg kell adnotok az adataitokat, s mivel olasz a cég (de észt a SIM kártya, erről majd később), emiatt a helyi szabályok értelmében fel kell tölteni egy bescannelt okmányt is. Ha ezzel megvagyunk, már csak a SIM kártyán található számokat kell bepötyögni, s kapjuk is a hírt, hogy a kártya aktiválva.

ChatSim

Ettől a perctől kezdve 1 évig él a kártya. Persze lehet rátölteni pénzt, s akkor az egy év értelemszerűen kitolódik. Az oldalról egyébként, ha valaki nem a 3 nyertes egyike, akkor rendelhet is magának kártyát. Ez esetben a 10 Eurós díjra, 5 Euró kártya díj + postaköltségre kell számolni. Érdemes a Plus verziót választani, mert több helyen működik, s az ára ugyanaz.

ChatSim order

Ugyanitt az oldalon megtekinthető az aktuális egyenleg, s ha esetleg valaki belevágott a szelfi üzletágba, akkor multimédia kreditet vehet, amibe már némi adatforgalom is van, így küldheti a tengerparti képeket is az itthon tikkadó cimboráknak.

Telefon beállításnál fontos, hogy az adatroamingot be kell kapcsolni! Hiszen, mint ezt előbb már említettem, egy észtországi szolgáltató hálózatát használja a ChatSim. És kártyafüggetlen készülékre lesz szükség!

A feltöltés, s a fogyasztás is kreditekben történik. A világ zónákra van bontva. És krediteket vehetünk. A kreditek pedig a világ zónáinak megfelelően másképp konvertálódnak. Itt egy áttekintő a kreditek értékéről, példákkal illusztrálva, hogy bizonyos chat kliensben küldött képek hány kreditbe kerültek.

ChatSim recharge

Itt már látható, hogy azért igen borsos áron mérik az adatot, ha chat ablakon kívül is forgalmaznánk. De legyünk tisztába, hogy a szolgáltatóink is jól élnek a külföldi adatroamingból. A ChatSim koncepció nekem egyébként nagyon tetszik, s ha nem vágyunk képek azonnali megosztására, akkor egy nagyon költséghatékony módja lehet a külföldi utazás során való kapcsolattartásnak. Képekhez, egyébhez ott a WiFi. A gyors, állandó elérhetőséghez pedig a ChatSim. Két SIM kártyás készüléket használók előnyben, vagy tudjuk elfogadni, hogy a saját számunkon nem fognak elérni ismerőseink telefonon, amíg a ChatSim van a készülékben!

Napközben Hangouts (tedd ide a Neked szimpatikus alkalmazást) üzenetekben mindent meg lehet beszélni, ki hol van, eltévedt, stb. Ha pedig nagyobb képeket akarsz küldeni, több adatra van szükség, akkor kerítesz egy WiFi hotspotot.

Az egész ideálisan egy appal működne, ami fogna minden más adatforgalmat, s csak a Chat dolgokat engedné. Lehet mindent még tökéletesíteni! :)

Aki megnyerné a 3 kártya egyikét, kommentre fel: Hova utazol/utaznál a nyáron?

Hajrá a 3 kártyáért! Szép nyarat Nektek!

Június 20. 23:59-ig lehet játszani, kommentelni. Június 21-én sorsoljuk ki a 3 szerencsés kommentelőt! (Működő e-mail címet adjatok meg a hozzászóláshoz!)

SORSOLÁS: 41 hozzászólás érkezett. Ebből 2 az én válaszom, s 1 válasz a válaszra. Így összesen 41-3, azaz 38 db érvényes komment versenyzik. A random.org segítségével 3 db véletlen számot állítottam elő 1-38 intervallumban. A megfelelő sorszámú hozzászólás tulajdonosai nyertek. Az érvényes e-mail címekre kiment a gratuláció, s a nyeremény átvételének módjáról való egyeztetést is megkezdtük.

A nyerőszámok: 25, 9, 8 számú kommentek.

A nyertesek: DaN, Akos Veres, Exrasta

Gratulálok!

 

(x) hirdetés
2015.06.13.

+