MojAndroid
(x) hirdetés

A napokban történt egy kis baleset az autónkkal: egy kivételesen meleg napon, mosás közben sikeresen amputáltam az antennát.

Mivel a kocsiban alapból sincs semmiféle eszköz, ami lehetővé tenné az okos eszközökről történő hanglejátszóst, vagy a telefon autó hangrendszerével való összeköttetést, elég egyértelmű volt, hogy meg kell vizsgálni azt a lehetőséget is, milyen lenne az autótól független hangrendszer használata. Emlékeztem rá, hogy kobak nem is olyan régen írt hordozható Bluetoot-os hangszóróról, így visszaolvastam a cikket, de nem tudtam eldönteni, hogy a tesztelt eszköznek vajon van-e akkora hangereje, ami az autó (2007-es Suzuki Swift) maximumon járatott klímája mellett is tud akkora hangerővel szólni, hogy érdemben szóba kerüljön, mint a kocsi hangrendszere. Pár rövid Hangout üzenet, és emailváltás után, a Prodás fiúk készséggel álltak egy teszt erejéig rendelkezésemre, így kedden sikeresen fel is jutottam hozzájuk, pontosan akkor, mikor az a hatalmas vihar volt Budapesten. A kocsiban immár nem csak a klíma adta zajongott, de a jégeső monoton kopogása is fokozta a elnyomni kívánt alapzajt.

proda_x6_1_3b5aaea2-81ed-4b7d-a518-10a44c2d0bf3Még a Proda irodájában kipróbáltuk a hangszórót, és már ott úgy éreztem, hogy megfelelő eszközre találtam. Egy gyors regisztrálás után lerendeztük az anyagiakat, majd a még mindig bőszen ömlő esőben a kocsiba vetettem magam. Bár az eszköz gyári töltése nem hiszem, hogy túl optimális volt, mégis, innentől kedve két és fél órán át szolgáltatta nekem az autóban a hangot. A készülék majdnem akkora, mint egy fél literes sörös doboz (kicsit nagyobb, azaz magasabb), így egyértelmű volt, hogy a kocsi pohártatójában helyezem el. Teljes hangerőn ilyenkor kissé berezeg, főleg a mélyeket torzítja, de szerintem viszonylag kevés olyan helyzet lesz, mikor tényleg teljesen ki kell hajtani a hangerőt. Ha már 2-3 fokozattal a maximum alatt szól, teljesen élvezhető hangot ad. Azóta kipróbáltam eső nélküli időben, csak a motorzaj és a klíma mellett képes hozni a beépített “hifi” élvezhetőségét – egyedül a térhatás veszik, hiszen itt mégiscsak egy kis dobozból jön a hang. Még mindig a budapesti vihar alatt, nem csak a hangszórót, de a kihangosító üzemmódot is kipróbáltam. Míg én végig tisztán hallottam a vonal túloldaláról a beszédet, míg az eszköz a középen, a váltó előtt levő pohártartóban volt, a másik fél “messziről” hallotta a hangom, de így is érthető volt, amit mondtam.

Egy szó, mint száz, az eszköz bevált. Egy irodában, csendes szobában, sátorozás közben tökéletes hangkeltő eszköz a Proda X6, és attól sem kell félni, hogy elázna, hiszen vízálló kialakítású. Ajánlom bárkinek, aki telekre, nyaralóba jár, és a telefonjáról, tabjáról szeretne zenét játszani. Megfelelő eszköz lesz számára is.

(x) hirdetés
2015.06.11.

+