MojAndroid
(x) hirdetés

A Honor amióta megjelent, jött, látott, győzött. A legjobb ár/érték arányú készülékekkel halmozzák el a piacot. Indult a Honor 6-tal a történet. Egy egykézzel fogható csúcstelefont dobtak a piacra. A Honor 6 még mai szemmel is kiváló specifikációval rendelkezik. Az ára pedig elképesztően baráti, ha a mezőny többi tagjához viszonyítjuk.

A 6 után érkeztek az olcsóbb Honor készülékek is sorjában. És most itt a 6 nagytestvére a 6 plus. Ha valamibe bele szeretne bárki kötni, akkor az a kisérteties hasonlóság az Apple telefonjaihoz. Már a névadás is az iPhone család szokásait követi. Cserébe kevesebb, mint a felét kell kifizetnünk egy jobb specifikációval rendelkező készülékért.

Akkor a kis kitekintő után nézzük meg mit tud a telefon!

A 6 plus a Huawei családban megszokott Emotion UI kezelőfelülettel érkezik. Meglepő módon 4.4-es Android rendszer fut rajta, s nem 5.x. Ez azonban senkit ne izgasson, biztos vagyok benne, hogy meg fogja kapni a 6 plus is a Lollipop frissítést.

A készüléket kézbevéve arra a felismerésre jutunk, hogy ebbe a telefonba mindent beletettek. Nem tudunk olyan tulajdonságot találni, amire ne lenne azonnal az a válasz, hogy de a 6 plus. És a 6 plus majdnem az ideális telefon számomra. A vízállóságot nem mertem tesztelni (működő állapotban kellett visszaküldeni), s a már említett 4.4-es Android rendszer, amik miatt egyelőre még nem az ideális telefon a Honor 6 plus.

Hardver

A Honor 6 is 8 maggal érkezett, s ultragyors kamerával. Ez a 6 plus esetén is így van. Azok a hardveres újdonságok azonban, amik mellett nem lehet szó nélkül elmenni a következők:

Hátlapi dupla kamera. A Honor 6 plus készülék hátlapján egymás mellett két kamera található (és egy villanó). Természetesen került bele egy előlapi kamera is, s a kínai gyártó nem is vacakolt sokat, mindhárom helyre 1-1 8 megapixeles kamera került. Az előlapi kamerával így nem is foglalkoznék sokat. A hátlapi duplalencse azonban már izgalmas, s érdemes beszélni róla.

8 megapixel 2015-ben még akár kevésnek is tűnhet. Azonban sokkal nagyobbra értékelem a jó minőségű 8 megapixeles képeket, mint a gyengébb 16, 20, akár 40 megapixel felbontásúakat. De miért került 2 db kamera a telefonba? A két lencse együtt is tud dolgozni, s lehet vele fantasztikus képeket csinálni, sőt akár f0.95-ös rekesz hatást(!) is el lehet érni.

Proda ceruza elem
f0.95

A kamerára panasz nem lehet, amennyiben a fényviszonyok megfelelőek.

https://instagram.com/p/3g5sbZJaH_/?taken-by=hodeszka

Azonban szürkületben, szobában, már nem annyira élesek a 6 plusszal készült felvételek. Persze ne legyen senki telhetetlen, nem egy DSLR, hanem egy telefon, amiről beszélünk!

Viszont nagyon hiányoltam a sztereo képek készítésének lehetőségét. A két kamera kiváló eszközzé tenné a Honor 6 plust erre.

Fiókok

A készülék, ahogy azt már a Huawei, Honor családtól megszoktuk, csak az egyik oldalán tartalmaz gombokat és fiókokat. Ezek a fiókok a 6 plus esetén mindent tartalmaznak. 2 SIM kártya megy bele, s az egyik fiók ráadásul úgy van kialakítva, hogy a SIM kártya mellé egy microSD kártya is betehető. Így a 6 plus mindenre fel van készítve, amire csak igényünk lehet. A két SIM kártya kezelése egyébként nagyon barátságosan történik. A kezelőfelület egyértelmű, s könnyen, gyorsan válthatunk a kártyák között.

Méret

A Honor 6 plus méretében nem meglepő módon a 6 felett van, de már egy S6 Edge esetén nem annyira szembetűnő a nagysága. Azonban az iPhone 4 ihlette design miatt az S6 Edge kecses kis telefonnak tűnik mellette. Az viszont a kínai mérnökök számláján jelentkezik pozitív irányban, hogy a Honor 6 plus alig vastagabb, mint a Samsung zászlóshajója.

Honor 6 plus és az S6 Edge
Honor 6 plus és az S6 Edge

Belső

Az Emotion UI nagyon szépen muzsikál. Nekem továbbra is szokatlan. Az App Drawer az 1.x Android verzióktól része az életemnek, s nehezen tudom megszokni, annak a hiányát. Persze tudom, hogy van, akinek kézreáll ez a megközelítés.

Ahogy a bejegyzés elején már kiemeltem, igenis problémásnak tartom, hogy a telefon még mindig csak 4.4-es Android verziót kapott. Amikor már az Android M érkezéséről találgat mindenki, akkor már régen 5.0-nak, esetleg 5.1-nek kellene muzsikálni egy csúcskategóriás telefonon.

A 8 mag, 32 GB háttértár, 3 GB RAM mellett nem meglepő, hogy nem sikerült igazán megakasztani a telefont. Ami viszont ilyen brutális erőmű esetén nem megszokott, az az akku hosszantartósága. A Honor 6 plus kibír 2 napot egy töltéssel. Tudom, hogy ez pár éve még megmosolyogtató tulajdonság volt, amikor a 3210-est hetente töltöttük. A mai mezőnyben azonban ez kiemelkedő teljesítmény. És emeljük kalapunkat a Honor mérnökei előtt.

Végszó

A Honor 6 plus vegyes érzéseket váltott ki bennem. Egyik oldalon egy remek telefon, fantasztikus specifikációval, elképesztő lehetőségekkel, de mégsem az ideális telefon. Az ár nem jellemzően a Honor készülékekre komondottan magas lett. Közel 140 ezer Forintot kérnek érte. Ebben az árban több konkurens telefon közül tudunk már válogatni. Tény, hogy majd’ minden más telefonnak eggyel kevesebb kamerája van. :)

Galéria

 

(x) hirdetés
2015.06.10.

+