MojAndroid
(x) hirdetés

Jelenleg egy LG G3-mat használok. Szeretem, jól működik. De már lassan kezd eljárni felette az idő. Az első QHD kijelzővel kiadott telefonban az akku nagyon gyorsan öregszik, s egy normális nap nem is nagyon merek külső akku nélkül elindulni otthonról.

Viszont körülnéztem a jelenlegi kínálatban, s nem tudnám letenni egyértelműen a voksomat egy telefon mellett, amit választanék.

Mit várok egy telefontól, milyen lenne számomra az ideális telefon?

  • Inkább “csak” 1080p, esetleg 720p kijelző, de minimum másfél napos akku még a legkeményebb használat mellett is. Nem akarom napközben tölteni.
  • Vízálló. A Sony képes ilyen telefonokat alkotni. A Samsungnak is sikerült. Ne vicceljünk, hogy a többiek nem tudnak ilyet.
  • Folyamatos frissítés, esetleg AOSP/Cyanogenmod támogatás. Nem Ching John garázsából (megvolt ennek anno a romatikája, de kinőttem belőle) kikerült firmware-t szeretnék tesztelni, hanem támogatott, jól működő ROM-ot akarok.
  • 2-3 évre szeretnék készüléket venni. Nem akarom évente cserélni, igénylem a folyamatosan friss firmware-t.
  • 32 GB, esetleg 64 GB tárhely. A 8 semmire nem jó. A 16 az új 8.
  • 3 GB RAM. Kell. Ennyi. 1 kevés, a 2 elég, de pár év múlva kevés lesz.
  • 4, esetleg 8 mag, valami combosabb processzorral, grafikus meghajtóval. Nincsenek konkrét igényeim, csak annyi, hogy ne akadjon és ne melegedjen!
  • Emberi áron. Nem nevet, marketing költséget akarok megfizetni, hanem a telefont magát. Szeretem a márkás telefonokat, s megbízható szervízháttér is jó ha van. Viszont egy telefon ne kerüljön több százezer forintba.
  • A G3 elkényesztetett kamera szempontjából. Így a G3 kamerája a minimum, amit szeretnék a következő telefonban is. Nem megapixeleket, hanem jó üveget, gyors fókuszt, képminőséget.
  • Nem bánom, ha nem hatalmas. 5-ös méret nekem elég. De ha mindent teljesít a fentiek közül, akkor lehet akár nagyobb is.

Sajnos nem látok olyan telefont, ami mindegyik pontnak eleget tesz. Vannak, amik egész sokat hoznak a felsorolásból, de az nekem kevés. Nektek mi lesz a következő készüléketek? Vagy mit vettetek mostanában, amivel teljesen meg vagytok elégedve?

Frissítés

A félreértések elkerülése végett. A fenti lista csupa olyan funkciót sorol fel, amit a mostani telefonok tudnak. Több telefonban megtalálhatóak ezek. A problémám vele, hogy nincs 1 telefon, ami mindegyiket tudja.

Megjegyzés: Lehet, hogy Ti nem gondoltok a fenti listáról minden pontot fontosnak. Nem vagyok átlag felhasználó, így az igényeim is valószínűleg mások az átlag elvárásokhoz képest. 

És nem azonnal megoldandó problémáról van szó. Szívesen várok még egy évet. A G3 addig tökéletesen kiszolgál. Addig maximum cserélek akkut a benne (hasznos dolog ez a levehető hátlap egyébként). A probléma, hogy nem látom, a közeljövőben várható-e olyan készülék, ami mindezt tudja. És hátha erre téved valamelyik gyártó, ránéz a listára, s fél év múlva bejelentik a tökéletes telefont! Még egy fél év, s lesz elérhető árú használt darab! :)

2015.06.08.

+