MojAndroid
(x) hirdetés

4x, már a név is mutatja, hogy nem ez az első Honor telefon, amivel találkozhatunk. A Honor, mint egy kis üstökös tűnt fel az okostelefonok termékpalettáján. A 6 volt az első (és már a 6+ is a kanyarban van), de aztán sorra érkeztek az újabb és újabb készülékek a kínai gyártótól. Mostanra a belépőszinttől a csúcskategóriáig mindent lefed. És, ami azt hiszem a legfontosabb, mindezt elérhető áron tudja a Honor.

Kellhet ennél több a sikerhez? A recept minden összetevője a helyén, már csak bele kell néznünk a dobozba. Mi vár a csomagolás alatt?

Utólag is bocsánat mindenkitől, de a Honor 4x unboxing videó esetében nem tudtam nem megengedni magamnak a 4x-es sebességet.

Specifikáció

  • 5,5″
  • 1280×720 pixel
  • 1,2 Ghz Octa-Core (8!!! mag)
  • 2GB RAM, 8GB ROM
  • microSD
  • 13 megapixeles, 5 megapixeles
  • Android 4.4 (KitKat)
  • Li-Polymer 3000 mAh
  • 15 óra
  • 200 óra
  • 3.5 mm-es sztereó audio jack, Micro USB
  • 152.9 x 77.2 x 8.7 mm
  • 165 g

Méretes kijelző, “csak” 720p felbontással. Ez azt jelenti, hogy a ppi érték viszonylag alacsony, de ez azt gondolom az átlag földi halandó számára amúgyis teljesen mindegy. És aki nem fél centiről elemzi a kijelzőn a pixeleket, az ettől még teljesen boldog lesz a telefonnal.

Egyébként a ma már kis felbontásnak nevezhető 720p kiváló akku kímélő hatással bír. A telefon ha akár két SIM kártyát is töltünk bele, akkor is bőven kibírja a másfél napot, de van, amikor akár a kettőt is.

Mindennapok

A 8 magos processzor mindenre elegendő. Senkit ne tévesszen meg, hogy nem 2-3 Ghz az órajele a processzornak. A tavaly megjelent LG G3 telefonomban csak 4 magos a processzor, cserébe óriási felbontású a kijelző, s így mindig van nálam egy power bank arra az esetre, ha 6 óra múlva megadná magát az akku. Igen, sokat tartom bekapcsolva a kijelzőt. Használom a telefont.

Itt a 8 mag és két kártya mellett is sokáig bírta a telefon.

Érdekes, hogy ez az első Honor telefon, aminél az akkumulátor fixen van rögzítve, nem lehet eltávolítani azt. A megszokott két SIM kártya fogadása, s a MicroSD foglalat itt is megtalálható. Ez már-már védjegye a Honor x szériának.

A fényképezőgép átlagos képeket készít, a 13 megapixel bármire elegendő. Úgyszintén az 5 megapixeles előlapi kamera.

Szoftver

Az Emotion UI 3-mas verzióját kapta meg a telefon. Nekem az Emotion UI továbbra is az iOS-re emlékeztet, Androidon nekem még mindig “rendszeridegen”. A kamera alkalmazás pedig szinte teljesen az iOS verzió másolata. Nem tudom miért megy ebbe az irányba a Honor. Ez az egyetlen dolog, ami nem tetszik benne. Ez azonban egy launcher és egy kamera alkalmazás telepítésével gyorsan orvosolható. Ettől függetlenül persze mindenki eldöntheti, hogy az ő ízlésvilágába ez belefér-e.

Érdekes, hogy a nálam járt teszt példányon az eddig Huawei/Honor telefonokon megszokott Bitcasa app nem kapott helyet a nálam lévő készüléken. Minden egyéb a megszokott Emotion UI felület.

Végszó

A végfelhasználói ár kb. 66.000 Ft. Ennyiért egy ilyen telefont senki ne hagyjon ott. Pár éve ez a specifikáció a csúcsok csúcsa lett volna. Ma erős középmezőny. Semmiképpen nem kell szégyenkezni egy ilyen telefonnal ma sem. Ha új készülék vásárlásán gondolkodsz, adj egy esélyt a Honor 4x-nek!

(x) hirdetés
2015.05.19.

+