MojAndroid
(x) hirdetés

Nem tudom ki, hogy van a kérdéssel, de a mobiltechnológia fejlődése ellenére, még mind a mai napig, amikor az utcán egy kerékpár szervizre van szükségem, vagy arra, hogy merre van egy papírbolt, hogy fénymásolni tudjak, sokszor körülményes módon jutok hozzá az információkhoz. Vagy amikor keresnék egy közelemben nyitva lévő állatorvost, vagy tudnom kéne hányig érhetek be egy okmányirodába, akkor is nehézségekbe ütközöm. Gondolok arra, hogy a legtöbb cég weboldala nincs okosmobilra optimalizálva, így a szükséges infó kibogarászása nehézkes. Lassan tölti be az oldalt, kicsik a betűméretek, van, hogy a túldizájnolt weboldal szétesik a képernyőn, és mivel ezek a weboldalak nagyképernyőre vannak kitalálva, ezért, ami ott működik, a kisképernyőn nem. Gyakori, hogy olyan alap mobil funkciók nem működnek a weboldalakon, mint hogy kattintásra elinduljon a navigáció, vagy egyből tudjak hívást indítani. Ha pedig egy tevékenységre keresek rá a Google-ban, akkor sokszor a jól keresőoptimalizált weboldalú cégeket kapom, a város túlsó végén.

Mobilinfo_bemutatokep

A most induló Mobilinfo alkalmazás fejlesztői arra törekedtek, hogy a lehető leggyorsabb és telefonon jól használható módon kapjon a felhasználó releváns infót, cégekről, helyi intézményekről. A koncepció nyomtatott verziói elterjedtek, de ennek az alkalmazásnak az előnye viszont, nemcsak az, hogy a nyomdai formát okos mobil alkalmazásra konvertálták, hanem, hogy olyan, egyelőre főként budapesti vállalkozások szolgáltatásaira lehet rákeresni, amelyek más, hasonló applikációkban nem, vagy csak töredékében szerepelnek. Így például találhatóak benne állatorvosok, autó-, gumi-, kerékpárszervizesek, virágosok, benzinkutak lelőhelyei, sok ipari szolgáltató (gázkészülék szerviz, villanyszerelés) és közinformáció (önkormányzatok, rendelők, hivatalok, oktatási intézmények, stb.) mellett.

Hogyan működik?

Nincs túlbonyolítva a keresés. Csak beírom a tevékenységet, címszót, majd kiválasztom, hogy milyen területi szűkítéssel adjon információkat. Lehet budapesti kerületekre, pest megyei településekre keresni, de gps alapján 5 km-es körzetben a hozzám legközelebbi találatokat is kiadja. Az eredményként kapott listán kiválaszthatom a céget, megkapom a keresett cég/intézmény adatlapját: alap információkat, telefonszámot, térképet, nyitva tartást, képeket.

Mit tudok keresni benne?

  • helyi közigazgatási, oktatási, kulturális intézményeket
  • lakossági szolgáltatókat (gázszerviztől villanyszerelőig)
  • helyi üzleteket (főként kis vállalkozások, mint virágüzletek, optikák)

Az adatbázis folyamatosan bővül. Jelenleg kb. 1000 budapesti, és elszórtan pest-megyei üzletek, és szolgáltatások találhatók benne, a közinfomációk mellett.

Az alkalmazás ingyenes, érdemes letölteni!

Mobilinfo
Price: Free
(x) hirdetés
2015.05.18.

+