MojAndroid
(x) hirdetés

Nem Prada, nem írtam el. Proda. Sose hallottam róla. Egészen valamikor a hét elejéig. Akkor megkerestek, hogy van egy ilyen kínai márka, s volna-e kedvem tesztelni.

Miért ne? Volt idő, amikor a kínai márka szitokszó volt, de legalábbis a silány minőség szinonímája. Ez mára teljesen megváltozott. Minőség és elérhető ár. Huawei, Honor, OnePlus, Oppo, s a lista még sorolható. Olyan kínai márkák, amik ma már a technológia csúcsát képviselik.

Ezek is mind valamikor az ismeretlenségből indultak. Tehát kíváncsian bontottam a gyermekeim játéka közben a Proda hangfalát.

És az első benyomások teljesen meggyőztek. Minőségi termékről van szó. A fenti videóban ti is tapasztalhattátok, hogy a gyerekek ordítását pillanatok alatt túlharsogta. És higgyétek el nekem ez nem kis teljesítmény!

Adatok:

– Bluetooth 4
– 180x68x71 mm
– 80 dB
– Készenléti idő kb. 6 óra
– töltés: 3-4 óra

A dobozban maga a hangfal kapott helyet, egy hordozó tok, s két kábel. Micro USB töltő és egy 3.5 jack kábel. Utóbbit valószínűleg kevesen fogják használni. A Bluetooth csatlakozás sokkal kényelmesebb.

Az pedig, hogy a csatlakoztatással sem kell vacakolni még egy hasznos extra. NFC segítségével pillanatok alatt párosítható a telefonnal egy érintés segítségével.

prodadugo

A hangfalon 3 gomb kapott helyet a bekapcsoló gomb mellett. A – / + gombok értelemszerűen a hangerőért felelnek, s a play/pause gomb pedig azt teszi, amit feltételezünk. Spotify-t tökéletesen kezeli. Telefonkihangosítóként is használható, bár ennek a létjogosultságát nem teljesen látom. Esetleg autóban! :)

A leírás azt mondja, hogy a hangfal vízálló. A microUSB, jack dugó és a microSD foglalat egy gumi fedél alatt kapott helyet. Ezek mind azt a célt szolgálják, hogy a víz ne folyhasson be a házba.

Így tettünk is egy kísérletet, hogy mi történne egy esős napon a parkban. Mivel épp kint nem esett az eső, a zuhany szolgált esőfelhőként. A zenei aláfestést a Cunninlynguists zenekar szolgáltatta.

Jól vizsgázott a hangfal víz alatt is. Picit halkult, de tökéletesen működött közben is, s utána is.

Összességében nagyon tetszett a Proda hangfala. Egy kicsit nagyobb, mint egy fél literes sörös doboz, de kiváló party termék lehet. Vízállóság pedig nem csak beltéri használatra teszi alkalmassá. Nincs abszolúthallásom, de szeretem a zenét, így fontos, hogy megfelelő hangerővel, szépen szóljon a hangszóró.

Fogunk még termékeket tesztelni a jövőben is a kínai gyátrótól. Ha kedvet kaptatok, online szerezhetők be a hangfalak, s külső akkuk a magyar webshopból.

This slideshow requires JavaScript.

(x) hirdetés
2015.05.09.

+