MojAndroid
(x) hirdetés

A Honor Holly névre keresztelt legújabb telefonja ismét hozza Honor formát. A 3C-hez hasonlóan 2 SIM kártya befogadására képes a telefon. Ez egyébként egy nagyon jó tulajdonság. Aki hozzám hasonlóan egy céges és egy magán telefonnal szaladgál, s ismeri milyen otthon felejteni az egyiket, az nagyon tudja értékelni a 2 SIM kártya fogadására képes eszközöket. Mindkét SIM kártya foglalat micro SIM méretet fogad.

holly dual sim

 

Tulajdonságok

A Honor Holly április elején kerül a magyar boltokba, várhatóan 42 ezer forintos áron. 

  • Méretek: 142,2×72,3×9,4 mm
  • Tömeg: 156 g
  • Képernyő: 5“ HD, LCD, 16 millió szín
  • Processzor: MTK MT6582 négymagos, 1.3 GHz, 28 nanométeres felépítés
  • RAM: 1 GB
  • ROM: 16 GB (microSD kártyával akár plusz 32 GB tárhely)
  • Akkumulátor: 2000 mAh
  • Operációs rendszer: Android 4.4
  • Hátlapi kamera: BSI 8 megapixel, F2.0, autófókusz, automatikus fehéregyensúly, arc- és mosolyfelismerés, HDR, LED vaku
  • Előlapi kamera: 2 megapixel
  • Videó: HD (30 fps)
  • Hálózatok: UMTS: 900/1800/1900 MHz, WCDMA: 900/2100 HSDPA: 21 Mbit/s, HSUPA: 5,76 Mbit/s
  • Adatkapcsolat: WiFi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0, A-GPS, MicroUSB 2.0, DLNA, kettős SIM kettős rendelkezésreállással

4.4-es Android fut a telefonon, s a Huawei/Honor családból jól ismert Emotion UI kezelőfelület fogadja a felhasználót.

48 órás akku

Hosszú ideje mondom már, hogy eljutunk majd oda, hogy selling point lesz az akku idő. A 2, 4, 8, 16, … magos 64 bites processzor nem mozgat már meg igazán senkit. Egy-két geek szeme felcsillan, amikor quad meg octa core szavakat lát leírva, a 64 bit is biztosan megdobbantja egyesek szívét.

A 48 óra viszont mindenkinek érthető. És fontos is. 48 óra az két nap.

Bír-e 48 órát valóban a Holly? A nálam lévő telefont nem vetettem alá minden kihívásnak, s így remekül teljesített. Csak az egyik kártyám került át, s nem nyomkodtam napi 8 órában. Utólag belegondolva egy 4-5 órás Ingress session elárult volna sokmindent az akku teljesítményéről. Ez kimaradt sajnos. Így a tapasztalataim alapján azt kell, hogy mondjam, kibírta a 48 órát. Azonban második telefon volt, s a második nap már ha csak ez van nálam, valószínűleg beledugtam volna egy töltőt, hogy egészen biztos legyek, hogy hazáig kibírja. Egyébként kibírta.

Ami biztos, a Holly nem az a telefon, amit napközben fel kell tölteni, hogy még hazaérj vele! Ha pedig este elfelejted töltőre tenni, másnap akkor se kell aggódnod. Kicsit takarékosabb használat mellett kiszolgál a második napon is.

Időzített ki- és bekapcsolás

Ez egy olyan funkció, amivel eddig még nem találkoztam telefonban. Illetve root, meg egyéb trükkök segítségével természetesen megoldható volt eddig is, de a Holly telefonokban beépített funkcióként van jelen.

A fenti rövid videóban látható, hogy működik a funkció. Azt a rövid hét alatt igazán nem sikerült megtapasztalni, hogy arányosan mennyivel kíméljük jobban így az akkut éjszaka, mint ha csak airplane módba tesszük a telefont.

Viszont jól jöhet ez a megoldás egy-egy fontos megbeszélés, mozi vagy színház előtt. Kezdési időpontra beállítva a kikapcsolást, s a várható befejezésre a bekapcolást. Így biztosan nem jön be egy kínos telefon hívás. Persze ha PIN kódot használ valaki, akkor a bekapcsolás után azt ne felejtse el begépelni!

Végül

A Honor család legújabb tagja egy jól eltalált, ideális méretű telefon. 42 ezer Forint, 2 SIM kártya, 48 óra akku idő, mind olyan paraméterek, ami alapján sokak kedvelt telefonja lehet majd a Honor Holly.

Képek

This slideshow requires JavaScript.

 

(x) hirdetés
2015.04.02.

+