MojAndroid
(x) hirdetés

Az Oneplus kiváló telefonjáról már olvashattatok nálunk. Akkor azt írtam, hogy a meghívós rendszer akadálya az elterjedésének. Nos úgy látszik nem volt igazam, mert a valóság rácáfolt szavaimra. Az Oneplus az egyik legnépszerűbb telefonok közé tartozik nem csak a világban, hanem itthon is. Erről személyesen is meggyőződhettem tegnap este, ugyanis Carl Pei, az Oneplus társalapítója jött el Budapestre, és tartott egy bemutatót az érdeklődők számára ahová rengetegen jöttek el az esemény gerilla szervezése ellenére.

Annual_Report_Gplus

Az eseményre az adott okot, hogy a héten tették elérhetővé az Oneplus webshopjában a magyarországi (és még 15 európai ország) vásárlóknak a közvetlen vásárlás lehetőségét (forintban, Áfástól), így már nincs szükség trükközésre, ha valaki olcsón és hivatalosan akarja megvenni a tavalyi év legjobb telefonját. Az MWC-ről hazafelé beiktattak három állomást a tizenhat új ország közül (Varsó, Prága, Budapest), ahol tartottak 1-1 piacnyitó bulit. Érdekes módon nem (csak) a sajtónak szánták ezt az eseményt, hanem a fórumukban hirdették meg, és szemfüles olvasók korlátozott számban jelentkezhettek. Ha jól érzékeltem, akkor olyan 140 körüli résztvevő érkezett (mindenkinek volt egy sorszáma), és a többségnek volt már ilyen telefonja.

Az első részben Carl tartott egy bemutatót az Oneplus cégről. Elmesélte honnan indultak (tizenpár fő), hová jutottak (1000 körüli alkalmazott), miért választották ezt a terjesztési módot. Mesélt a hardverek válogatásáról, és hogy a minőségi hardverek hogyan hatnak ki a szállítási időre, ami miatt is választották a meghívós rendszert, mert így tudják szabályozni, hogy a rendelés leadásakor valóban csak a szállítást kell már várnunk, nem függ a gyártási folyamattól a telefon megérkezése. Mesélt egy kicsit az Oxygen OS-ről, ami az új operációs rendszerük lesz (valószínűleg a Cyanogenmod és a Color OS helyett). És mesélt egy kicsit a tartozékokról is. Előadásában szó esett konkrét árakról is, ez a G+ közösségünk olvasóinak már nem lesz újdonság.

o+

A kiegészítők közül leginkább a nemrég megjelent Powerbank lehet érdekes számunkra, hiszen a 10000 mAh kapacitású külső aksi 5500 forintos árával elég olcsónak mondható.

Carl előadása után volt egy tombola (itt volt jelentősége a belépéskor kapott sorszámnak), ahol a szerencsésebbek kisebb-nagyobb ajándékokkal a zsebükben mehettek haza. Pontosabban még nem haza, hiszen a cég a jelenlévőket meg is vendégelte Pizzával, sörrel és egyéb szilárd és folyékony dolgokkal. A teremben adtak lehetőséget a termékek kipróbálására is. Hoztak magukkal telefonokat és kiegészítőket egyaránt. Sőt a telefonokon a legújabb (márciusi) Oxygen OS volt, így egyben azt is ki lehetett próbálni, hogy mit várhatunk a hamarosan kiadásra kerülő operációs rendszertől.

A bátrabbak szóba elegyedhettek az Oneplus képviselőivel is, mert nagyon családias volt a hangulat. Ezekből a beszélgetésekből derültek ki a rajongók számára fontos dolgok is. Valamikor ősszel várható a következő telefonjuk, ami már Oxygen OS-szel fog megjelenni; a mostani telefonjukra csak egy telepíthető kiadásban fogják kiadni az Oxygen OS-t, várhatóan még márciusban; és hogy egyelőre nincs tervben az Oneplus Mini. Valamint az is kiderült, hogy a cégnek van egy kutyája, akit úgy hívnak Una.

(x) hirdetés
2015.03.13.

+