MojAndroid
(x) hirdetés

A Honor 6-osa járt már nálunk. És szerettem. Egy olyan csúcstelefon, ami nem a méretével próbál magának tekintélyt parancsolni.

Akkor nem gondolkodtam el rajta, mert eléggé lekötött a Huawei – Honor rokoni szálaknak a kiderítése, azonban időközben felmerült egy másik érdekes kérdés a Honor 6 kapcsán. Miért 6?

A Honor első telefonja miért a 6 nevet (számot?) kapta? Természetesen az egyetlen válasz, amivel elő tudok jönni, az a két nagy szintén 6 nevet viselő telefonja lehet.

Annál izgalmasabb viszont a most nálam vendégeskedő Honor telefon elnevezése: 3C. Itt aztán végképp beletörik az ember foga a dologba. Fele olyan jó lenne a 3C, mint a 6? De egy kiCit azért jobb?

Feladtam a leckét. Kommentben lehet okos gondolatokkal előrukolni, vajh miért nem ad a Honor beszédes neveket a telefonoknak, de ha már azt nem teszi, akkor miért ezeket a számokat adta nekik.

3C

Specifikációért kattintsatok ide. Nem, az a Huawei Honor 3C, ez pedig nem Huawei, csak Honor. Vagyis mégis, illetve mégsem. Hiszen ezek ugyanazok az adatok, csak a Release date 1 évvel későbbi! A hardver specifikációk úgy tűnik, megegyeznek. Itt valami fura dolog történt.

A 3C egy remek telefon. Volt. Most sem utolsó, de elmúlt azóta 1 év. 12 hónap pedig hosszú idő, kiváltképp, ha okostelefonokról van szó. Nem véletlenül a 6 a flagship device. Szép magyar mondatban foglaltam össze a dolgot.

Nem megyek bele azokba a részletekbe, hogy a 3C milyen firmware verzióval érkezik, s barátai. Azt gondolom, hogy ez az átlagfelhasználót nem érdekli. Ők egy működő telefont szeretnének.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=cn2-kR7LDpM]

Tetszett

  • Nagyon tetszett a telefonban a mérete. Kézreáll, kényelmes használni.
  • Dupla SIM, ráadásul mindkettő MicroSIM
  • A telefon jól működik, nincs benne akadás, nem érzi azt az ember, hogy valami elavult technológiát kapott a kezébe

Nem tetszett

  • Nincs egyedi honor brand. Elővették a fiókból a Huawei Honor 3C-t, s kiadták újra.
  • Még mindig 4.2.x fut rajta, holott már mindenkit az izgat leginkább, mikor jön az 5.0. Az Emotion UI is marad a 2-nél. Pedig a 3 már egy ideje elérhető.

Összességében

A Honor 3C 47.000 Ft-ért kapható ma függetlenül. Ezen az áron azt hiszem már mindenki megbocsátja nekik az 1 éves telefon újrakiadását. Azt gondolom, a sikernek egyetlen záloga maradt csak, ez pedig a szoftverfrissítés. 2014-ben 4.2-tes Androiddal piacralépni elég nagy öngól.

Biztató, hogy a Honor 6 viszonylag hamar megkapta az Emotion UI 3-mat, így reméljük, hogy a Honor 3C is hamarosan 4.4, de talán inkább 5.0-val fut majd.

(x) hirdetés
2014.12.19.

+