MojAndroid
(x) hirdetés

Itt az Uber Budapesten. A Wundercar után a nagy testvér is megjelent itthon.

Az Uber tarifái erre:

f4017a21-588e-4cd6-97d1-c69745fc5c2d.jpg

Csak összehasonlításképpen az egységes Taxi tarifák pedig erre:

tarifatablazat.png

Ha ezen a linken regisztrálsz, kapsz 2500 Forint jóváírást. Ez a visszajelzések alapján 5000 Ft, illetve volt, akinél 10 Euróként jelent meg. Vége a promóciónak. “Csak 2500 Fotinttal leszel gazdagabb.

Még sajnos nem sikerült beülnöm fekete Uber autóba, de kíváncsian várom, hogy összevethessem a Wundercar tapasztalatokkal nem csak az alkalmazást, de magát a szolgáltatást is.

Marad valaki, aki Budapesten ezután Taxival közlekedik?

Lássuk akkor, hogy a kék és fekete színeken kívül miben különbözik a két szolgáltatás!

A Wundercar sokkal “lazább”. A regisztráció gyorsabb, s kevesebb adatot kell megadni. Sőt szinte alig valamit. Facebook login, s ennyi. Ezenkívül nem csak bankkártya, hanem PayPal is használható fizetéshez. Elvileg az Uber esetében is lehetséges (legújabb app frissítés erről ír), de én nem találtam rá módot.

Ezzel rögtön döntetlen az állás a két alternatív taxi alkalmazás közötti harcban. A Wundercar fuvarjaimat eddig PayPal segítségével egyenlítettem ki. Erre az Uber esetén nincs lehetőség.

Az viszont többször problémát jelentett már autórendelés esetén, hogy szinte teljesen anonim a Wundercar szolgáltatás. Vagyis sem a sofőr nem tudja az én elérhetőségemet, sem én a sofőrét. Így többször komédiába ment át, amikor egy Facebook fotó alapján próbáltam beazonosítani, hogy vajh ki lehet a sofőr, aki a rendelésre érkezett. Több autóba beintegettem telefonnal, s örültem, hogy nem vertek meg. :)

Míg a Wundercar inkább “mindenki taxija” akar lenni, addig már a fenti tarifákból is látszik, hogy az Uber feljebb céloz. Ráadásul az Uber esetén lemondási díj is van. A Wundercar esetén ilyen egyelőre nincs. Így bárki a megrendelt fuart akár érkezés előtt egy perccel is lemondhatja. Persze a soförök azokat, akik ilyennel játszanak, megjegyzik maguknak, így a jövőben fuvarra ne számítson, aki ilyennel játszik.

Mit gondoltok? Mik a tapasztalatok? Meséljetek!

(x) hirdetés
2014.11.12.

+