MojAndroid
(x) hirdetés

Hogy kezd az ember egy rovatot majdnem egy évnyi kimaradás után? Talán a legjobban úgy, ha csak belevág.

Az Android Authority tolt egy ilyen buzzfeed-es cikket, hogy a 15 legjobb Material Design app. Jól átnyálaztam, hátha van benne valami érdekes, amire fel lehet fűzni valami érdekes gondolatot, horribile dictu még ide is beférne egy alkalmazás belőle, de… nem. Az érdekesség talán az, hogy mennyire nem lehet felfűzni egy cikket “legjobb Material Design implementációk” témára, ami nem tudom, hogy pozitívum vagy negatívum – elvégre egy design guideline-nak pont az lenne a feladata, hogy háttérben maradjon és egyszerűen csak szép és konzisztens legyen tőle a júáj, meg a júeksz, ilyen értelemben tehát akkor sikeres a Material.
Másrészről nyugodtan mondjatok ellent, de nekem úgy tűnik, hogy előrelépésnek még nem tekinthető a dolog, a material designos appok ugyanolyan, vagy rosszabb élményt nyújtanak, mint a régi design. Gyerekcipő ez még, a fejlesztőknek is szokni kell, és maguknak az irányelveknek is fejlődniük kell.


Appok

A hét alkalmazásötlete mindenképpen az Ignore No More: gyermek telefonjára telepítve bizonyos idő után lockolja a telefont – az unlock egyetlen módja az, ha felhívaj anyát/apát az utód. Más kérdés, hogy mennyi idő cirkumveniálni… de ha hackelésre sarkallja a fiatalokat, már megérte az egész.

VenueSpot, az Y generáció wardriving alkalmazása: utazás/emigrálás előtt elindítod, a célváros wifi hotspotjaihoz Foursquare-ről begyűjti és offline letárolja a jelszavakat, kiutazol, ingyenwifi mindenhol, menőség. És még Foursquare account se kell hozzá, persze az kinek nincs.

ringtext messenger: ingyenes sms külföldről, bárhova, bárkinek. Az app a nem fogadott hívások funkciót hackeli meg némileg, az ötlet bővebb leírása itt található. Nem látom benne az üzleti modellt (következésképpen nem gondolom hogy hosszú távon fenntartható a mögé szükséges szolgáltatás), de tetszenek az ilyen kis dirthackek.

Droid Protector: ügyes kis app a telefonod (lehetőségekhez képest) biztonságossá tételére. Custom lockscreen, app lock, fotók elrejtése, kb. ezek fogtak meg benne. Nem titkosít, szóval ez csak látszat, de mint tudjuk az esetek 80%-ában ez is elég. A fejlesztő fordítókat keres, úgyhogy hajrá!

Egyebek

Xperia Z3 háttérképek: gyönyörűek, mint minden amit mostanában a Sony csinál. (Nem, nem fizettek ezért a mondatért.)

Még egy Sony, kijött az Android 4.4.4 frissítés az Xperia Z sorozatra (Z, ZL, ZR, Tablet Z) – érdekes módon Z Ultra nincs a listán.


Ennyi fért bele erre a hétre, jövő héten újra (bele)jövök, so long!

2014.09.14.

+