Huawei Y330 – apróság

A Huawei ellát bennünket mostanában jobbnál-jobb telefonokkal. A P7, s az M1 után most az Y330 járt nálam.

Az Y330 egy alsó kategóriás telefon. Kellemes mérettel, s a Huawei-től megszokott letisztult kialakítással. A “keressük a legolcsóbbat” oldalak 25 ezer Forint körüli árakat jelenítenek meg újonnan a telefonra.

Ez azt gondolom, hogy nagyon barátságos ár. Szolgáltatók pedig valószínűleg ingyen fogják adni előfizetések mellé az Y330-at. De mit kapunk ezért az összegért?

A dobozban a készülékhez a szokásos USB kábel és töltő járt. Míg a P7-hez ezt nagyon elegánsan oldották meg, itt érezhető, hogy más kategóriában járunk. Azonban nem érezhető, hogy recsegnek, ropogna a műanyag ház. Sőt nagyon egyben van.

A készüléken a Huawei (általam nem kedvelt) Emotion UI 2 verziója fut egy 4.2.2 Android felett. A duplamag meghajtja a telefont, de sikerült néha élvezhetetlenre lassítani azt. A 480×800 felbontás egy barátságos kompromisszum az olcsó árért cserébe.

A kamera (csak hátlapi, 3 MPx) sajnos tényleg csak arra jó, hogy egy hozzávetőleges képünk legyen arról, amit a lencse mögött volt. Sötétben pedig felejtsük el! Az árba sajnos a vaku se fért bele.

Kompromisszumképpen azonban kapunk ajándékot a Huaweitől. A Bitcasa nevű ingyenes felhőtárhelyen 20 GB tárhellyel indulunk, ha a telefonról regisztrálunk. A Bitcasa kimaradt a nagy összehasonlító cikkből, de Krisztián kommentben ajánlotta azt.

És, arra gondoltam, hogy hosszabb rizsa helyett megpróbálom videóban bemutatni a telefont.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=4z1W6PDYySA]

Jöhet a kritika, de azért csak finoman, nehogy meg kelljen sértődnöm! ;)

Nyomkodj gombokat >>Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter
kobak on Facebookkobak on Flickrkobak on Googlekobak on Instagramkobak on Linkedinkobak on Tumblrkobak on Twitterkobak on Wordpresskobak on Youtube
kobak
3 gyermek édesapja, matematika tanár, s kütyü függő. Majd' minden vizes, s szeles sport szerelmese. Amikor épp nem ide írogat, akkor saját blogját vagy a Twittert gazdagítja gondolataival.
 • loserock

  Árkategóriában nem rossz ez, de én hálát adok magamnak, hogy anno megvettem az eggyel korábbi Y300 típust!
  CPU és RAM terén kb. egyformák, az ára is kicsivel 25khuf alatt volt lassan egy éve. DE azon van hátlapi led, a hátsó kamera 3 helyett 5 MPx körüli (és titkolja, de tud HDR-t!), és van egy skype-hoz elegendő előlapi kamera is. Meg szerintem kicsit igényesebb is volt a kivitelezése.

  Az Y330 úgy nézem, annyival tud többet, hogy 4.1.1 helyett 4.2.2 droid és eggyel újabb Emotion UI van rajta (amit úgyis lecserél az ember). Továbbra sem értem, miért kerülik a direkt gyengébb hardware-re is optimalizált 4.4-es vonalat, pedig itt nagyon jól jönne a szűkös RAM miatt.

  Az írás és a videó is jó, köszi!

  • kobak

   A 300 nem járt nálam. Köszönöm az infót.

 • György Botka

  Ha valakit esetleg érdekel itt vehet hozzá kiegészítőket : http://www.gsmbutik.hu/termekek-telefon-tipus-szerint/huawei-termekek