MojAndroid
(x) hirdetés

A StickMount appot elsősorban azoknak ajánlom akiknek rootolt NEXUS készülékük van (kivéve NEXUS 4) és hiányolják a külső SD kártyát és/vagy az OTG lehetőséget.
Nekem személy szerint nagyon hiányzott mert rengeteg zeném stb. van amiket szeretek magamnál tartani és nem csak az aktuális kedvenc albumot felmásolni a telefon belső tárhelyére. Mert ugye milyen szörnyű amikor az ember szívesen hallgatna egy kis Linkin Parkot de csak a Halász Judit összes van fennt a telefonon mert legutóbb arra volt szükség a gyerek szülinapi partyján :D
Több appot is kipróbáltam még rootolatlan állapotban pl: a Total Commander + USB-Stick Plugin kombót vagy az ES File Explorer-t. Mindkét app működött file másolásra szépen de volt egy nagy hiányosságuk. Egyik app sem volt képes az USB meghajtott más alkalmazás számára láthatóvá tenni. Ez főleg zene hallgatás közben volt bosszantó, hogy minden számot külön kellett elindítani mert nem ment a folyamatos zenelejátszás USB-ről. Az ES File Explorer képes ugyan a folyamatos zenelejátszásra de csak a saját beépített zenelejátszóján keresztül. Ez egy jó alternatíva lehet azok számára akik nem ragaszkodnak a megszokott zenelejátszó programjukhoz.
Rootolt telefonon a StickMount app képes egy Symlink segítségével az USB meghajtót az ANDROID filerendszer részévé tenni és ez által minden alkalmazás számára látható lesz. És ez az amire szükségem van! :)

Az alkalmazás fizetős verziójában további finomságok is vannak, én személy szerint ezt használom egy NEXUS 5 telefonon.

Egy kicsit bosszantó, hogy alapból ez nem működik egy NEXUS-on (sok más apróság mellett) de hála Chainfire munkájának így megoldható. THX!

2014.06.22.

+