MojAndroid
(x) hirdetés

Jön a nyár, jön a focivébé, jönnek a fesztiválok meg a nyaralás. Mi következik ebből? Nem más, mint hogy a szezon jelentős részén kritikust meghaladó távolságra leszünk a legközelebbi sportkocsmából; vízparton, fűben, kempingben. Milyen jó lenne, ha lenne velünk egy kis eszköz, amin meg tudjuk nézni a Brazília-Argentínát! Ott lenne az okostelefon, de hát abban nincs tévé…

Vagy mégis?

A Telekom egy új alkalmazással lepte meg a piacot, amivel egyrészt (és talán mondhatjuk: főleg) tévézni lehet. Akárhol, akármiről (mármint amennyiben akármi == okostelefon vagy tablet, támogatott, stb.), szinte akármit.

Ez az app a TV GO.

Lássuk az elevator pitchet: a TV GO egy olyan app, ahol Telekom tévéelőfizetőként tévézni, megfelelő előfizetés nélkül, de bankkártyabirtokosként filmet letölteni-nézni tudsz, ingyen pedig előzeteseket nézhetsz, és az Origo mozival kapcsolatos cikkeit olvashatod.

Ha kicsit mélyebben bele akarunk menni: jelenleg 16 csatorna nézhető (RTL Klub, TV2, (ATV, HírTV, M1, M2, Duna, Duna World, MTV Europe, LifeNetwork, Ozone Network, Sport1, Story4, Story5, Viasat3, Viasat6), köztük van tehát a Sport TV, szóval a vébé már behúzva. Sorozatban egyelőre elég korlátos a felhozatal, de az ígéret megvan, hogy ahogy a 16 csatorna is folyamatosan bővül (mert bővülni fog), úgy nyilván a sorozatok is szépen kerülnek majd fel. A filmek listája viszont eléggé kiterjedt, a régi videotékás életérzést simán hozza, tipikusan filmenként 499 forintért – popcornnal-sörrel együtt ezresből megvan az esti kikapcsolódás!

Az Origóról a mozi témában behúzták a híreket, valamint a filmekkel kapcsolatos cikkeket, kritikákat. A tartalmak pedig logikusan egymásra vannak linkelve, vagyis a filmek, cikkek, tartalmak szűrhetők szereplő, rendező, kategória, és nagyjából minden szerint, ahogy egy ilyen apptól elvárnád – ennek eredményeként az alkalmazásban magában is érdemes böngészgetni előzetesekre, kritikákra. Ha a TV GO nincs, én sose tudtam volna meg, hogy Kamarás Iván szerepelt “A helyőrség – A Specnaz ébredése” című dokumentumfilmben, ezt figyeld:

Dolokhov (Brian Larkin – Csatatér) őrmester és nehézkötésű katonái hónapok óta küzdenek náci csapatok ellen a keleti fronton. Gerillataktikákkal csapnak le az ellátmányt szállító konvojokra, hidakat, táborokat támadnak. Egy rajtaütést követően olyan felfedezést tesznek, ami képes megváltoztatni a háború kimenetelét, azonban mielőtt a biztonságot nyújtó frontvonalat elérnék egy járőröző német csapat fogságába esnek. Fogolyként egy náci kutatóközpontba kerülnek, ahol bepillantást nyernek Strasser tábornok kísérleteibe. Az őrült tudós egy megállíthatatlan zombihadsereg létrehozásán dolgozik. Miután Fyodort (Kamarás Iván – Aglaja, Üvegtigris 3.) is beoltják a kísérleti zombiszérummal, a két katonának nem marad más választása: ki kell törniük az SS fogságából, le kell küzdeniük a zombi hordát és meg kell állítaniuk az őrült tudóst, mielőtt tökéletesítené találmányát és Európát elözönlenék a zombi nácik…

Biztos vagyok benne, hogy a zsé-múvik fantasztikus díszpéldányával állunk szemben!

Amit még érdemes tudni: a Telekom a TV GO indulását kedvezményes díjcsomagokkal ünnepli, némi hűség vállalásával most 2 hónapig 1990 forintért fogyaszthatod a focivébét – de ha nem akarsz hűséget vállalni, egy alapcsomagot (31 csatorna, benne a mobilról is nézhető 16) akkor is megkapsz havi 3700 forinttól, az kb. 10 sör, vagy 2 és fél pizza. Vagy 5 sör és 1 pizza, de akkor ki marad ébren a focimeccsre, ugye. Érdemes szétnézni a Telekom idevágó oldalán a részletekért!

(x) hirdetés
2014.06.05.

+