MojAndroid
(x) hirdetés

A Klout már ősidők óta rendelkezik alkalmazással a “másik okostelefon platformra”. Azonban hosszú időbe telt, mire megkaptuk mi is azt. Mindeközben azonban az egész szolgáltatás is átalakult. Honnan, hova?

A Klout eredendően a szupertitkos közösségi média mérőszámáról vált ismertté. Mindenki regisztrálhatott a szolgáltatásba, s a Klout valami senki által nem ismert algoritmus alapján minden közösségi megosztást kiértékelt. Hány emberhez jutott el az üzenet, mennyire egyedi, stb. Így lehetett versenyezni, kinek mekkora a Klout száma. A szolgáltató pedig titkosabban kezeli az algoritmust, mint a Google a page ranket. Nemrég meg is lepődtem az egyik kiküldött “elszámoló” e-mail-en:

Ha még nem regisztráltatok, ilyen egy Klout profil.

Akkor most már látjuk honnan indult a Klout. Most nézzük mi lett belőle! Mára a szolgáltatás passzív mérőrendszerből átlépett az aktív tartalomszolgáltatóvá. Belépés után az érdeklődésünk alapján dobál fel a Klout különböző megosztásra érdemes bejegyzéseket. Ezeket osztályozza is. Vannak “hidden gem” tartalmak, amik fantasztikusak, de még eddig csak kevesek osztották meg, “on the rise”, vagyis egyre többen osztják, még van értelme megosztani, talán nem minden barátunk látta már. És így tovább.

A Klout sok éves passzív megfigyelési tapasztalattal rendelkezik a tartalom megosztás területén. Emiatt az aktívvá válása sokszor tényleg értékes tartalmakat ad. Ám ehhez a webes felületen jól kell megválasztanunk a kulcsszavainkat, amik az érdeklődésünket tükrözik.

Az alkalmazás végtelenül egyszerű. Belépünk (Twitter vagy Facebook fiókkal tudunk), majd az alsó sorban a számunkra szimpatikus tartalmat bedobva meg tudjuk azt osztani a kiválasztott közösségi oldalon (Twitter/Facebook). Ezenkívül tudunk időzítve tartalmat osztani. Sajnos az Android/Google világban kedvelt Google Plus nincs benne rendesen integrálva.

Ha valaki Feedly és mondjuk Buffer felhasználó, akkor sok újat nem kap. Ha azonban egy minden az egyben szolgáltatásra vágytok, akkor a Klout ideális lehet számotokra.

2014.05.27.

+