MojAndroid
(x) hirdetés

Tegnap éjjel megújult a Google Hangouts app. Az új verzió legnagyobb újdonsága, hogy végre egybevonja az egy emberrel folytatott beszélgetéseket – eddig ez csak ilyen dirt hack jelleggel működött, voltak a listában Hangouts kontaktok, meg voltak a telefonszámok, amikről az ember az esetek többségében nem tudta, hogy ez most a nagyi, vagy csak egy bank, esetleg az a spam SMS-küldő, aki attól függetlenül küldözgeti a megújult kollekcióról az infót, hogy szolgáltatónál letiltottam az ilyesfajta bejövő SMS-eket, illetve hogy jómagam is többszöri válasz SMS-ben szólítottam fel őket hogy szaporodjanak és sokasodjanak, csak nem ezekkel a szavakkal, ugyebár.

Na szóval (elég az hozzá), megújult, összevonja.

A feladat konkrét megoldása se csúnya, az input textarea mellett választható hogy chatet küldünk (itt jelezve van a státusz), vagy valamely telefonszámra.

Ez így már killer app, igaz?

Nos, nem tudom. A helyzet az, hogy sms-ileg én időközben átálltam MySMS-re, ami ugyan nem integrált a chattel, viszont felhőbe (Google Drive-ra) ment, és asztali gépről (böngészőből) is tudok SMS-t küldeni.

A jelenlegi dilemma tehát az, hogy van-e annyira killer feature az egyesített chat+SMS kommunikáció plusz a tény hogy “hivatalos” Google appot használ az ember (a “mothership faktor”), hogy az ember feladja érte a cloud backupot és az asztali böngészős SMS küldést (amit, teszem a szívemre a kezem e ponton, nem használok valami gyakran; mint ahogy az egész SMS technológiát)…

A válaszom egyelőre egy határozott “talán”. Talán ha a Google is csinálna cloud backupot (ie. asztali Gmailben is olvashatnám az SMS-eket), akkor a “talán”-ból “igen” lenne.

Te milyen SMS appot használsz?

(x) hirdetés
2014.04.25.

+