MojAndroid
(x) hirdetés


Kövezzetek meg, én még mindig bírom ezt a Jófogás figurát (Zsozsó? tényleg Zsozsónak hívják?) meg a felturbózott Kontroll Csoport dalt, a múltkor nem vicceltem, tök ötletes brand. Nevezett ötletes brand most fogta magát, és 2014-esítette az Android appját. Nem is tudom hol kezdjem!

Tudom (mert mondták), hogy a korábbi verzió feedbackjei alapján (is) csomót gondolkoztak és dolgoztak ezen az újon. És azt is tudom (mert látom), hogy a mostani visszajelzéseken is rajta tartják a szemüket, javítanak, tweakelnek. Amióta kijött az új verzió, már jött legalább 2 bugfix release, és ez szimpi.

Na de jó szokásomhoz híven előreszaladtam, kezdjük talán…
a megújult főképernyőnél! A cikket napközben kezdtem el írni, ám most este leülve elé tűnt fel, hogy a főképernyő színvilága a napszakkal változik. Mint a GPS, van day mode, meg night mode, kíváncsi vagyok, hajnalban mi lesz! Mindenesetre tök jól néz ki. [Hajnalban night mode van – a szerk.]

A főképernyő csak keveset mutat belőle, milyen változáson ment át az app, nehéz összeírni is. Grafikailag turbóztak az appon, hogy könnyebb legyen megtalálni a neked szükséges funkciót (aka. hirdetés vagy keresés). A jobb felső sarokba került egy lehúzható hamburger (aka. preferenciák) gomb, amit bárhonnan lehúzva a következő menüpontokat kapjuk:

  • Értesítések
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Beállítások

Bejelentkezni pedig végre megéri: login után ugyanis a fenti menüből (ami nekem innentől az “Üdv a Jófogáson, gergő!” menü) kikerül a Belépés és Regisztráció, bekerülnek viszont a

  • Saját hirdetéseim,
  • Kedvenc kereséseim,
  • Kedvenc hirdetéseim,
  • Beállítások,

és ezek a beállítások szinkronban vannak a Jófogás.hu “webes verziójával”, amit persze 2014-ben úgy hívunk, hogy “cloud sync”. A Beállítások alatt pedig módosíthatjuk a fiókhoz tartozó infóinkat is (név, telefon, jelszó), és persze az app preferenciákat: használhat-e GPS-t, küldjön-e (push) értesítéseket.

Természetesen az ui facelift kiterjedt a hirdetések böngészésére is, ez is áttekinthetőbb, egységesebb lett. Meg is néztem kedvenc kategóriámat, az “Egyéb” kategóriát, ahol az olcsó megállító táblától a sárkányos cigarettatártcáig minden van. És persza kapta a faceliftet a keresésifeltétel-szűrő felület is, persze ugyanazokat az adatokat, de sokkal szebben és átláthatóbban adhatjuk meg, ráadásul a megtekintett oldalak között (illetve ahol van, képek között) immár egyszerű swipe mozdulatokkal is navigálhatunk.

Szintén a grafikai facelift irányvonal szerint újult meg a hirdetésfeladás felülete is, megszépült, és ismét: áttekinthetőbb felületen adhatom el az órám, táskám, tévém.

Természetesen itt a cikk alatt pár képernyőképpel is megtámogatom a fentieket, átnézés után irány letölteni az appot!

2014.04.24.

+