MojAndroid
(x) hirdetés

Nem régen írtam a telefonomról, hogy felkerült rá a 4.4.2-es android és hogy egyik rom sem működött nekem ahogy azt elvárnám.
Valaki írta, hogy próbáljam ki a DarkyRomot. Nem is értem, hogy ezt eddig miért nem tettem fel a telefonomra.

Éjfélkor álltam neki ahogy általában mindig olyankor jön meg a kedvem ehhez. (Mikor máskor lehetne ilyet csinálni ha nem éjjel?!) Az a baj, hogy ilyenkor figyelmetlen vagyok és csak elrontom.
Nem értek hozzá, mindent az internet segítségével csinálok, de ilyenkor inkább megyek a saját fejem után, de ennek az eredménye, hogy előszőr szinte mindig téglásítom a telefonom.

Ez most sem volt másként. Nem volt nekem egyértelmű, hogy ehhez előszőr fel kell tenni a 9-es CyanogenMod-ot.
Szóval CM9 letölt (http://tinyurl.hu/Buig/) majd sd-re helyezés.
Hangerő fel+Kikapcs+Home gomb-bal Recovery és install.
Előszőr a CWM-et telepíti, majd ha megismételjük felteszi a ROM-ot.
Utána kikapcsolás és ismét a Recovery-t hozzuk elő és a már korábban SD-re másolt DarkyRom 11-et telepítettem. (http://tinyurl.hu/36uZ/)

Éjjel 2-re sikerült is megcsinálnom.

Pozitívumok: Gyorsabb és stabilabb, mint az eddig bármelyik rom amit probláltam, gyári Gingerbread-et is beleértve.

Negatívumok: Nincs magyar nyelv. Ez csak 4.0.4-es rendszer, hiányolok jópár funkciót ami a KitKat-ban volt. Néhány alkalmazáshoz kell egy úgy nevezett Google Play Services-t telepíteni, fogalmam sincs miért.

Konklúzió: Ahogy ismerem magam jó eséllyel nem ez az utolsó rom ezen a telefonon, de végre egy használható rendszer van rajta. Vannak hiányosságai, de az hogy normálisan tudom használni bőven elfeledteti ezeket. Korábban például a Facebook messenger-t sosem használtam, mert annyira lassú volt. Most ez is sokkal gördülékenyebben fut. Igazából bármi ami eddig lassú volt az most használhatóvá vált.
Szóval tudom ajánlani mindenkinek aki nincs megelégedve az általa használt gyári vagy bármilyen főzött rommal.

2014.03.26.

+