MojAndroid
(x) hirdetés

Bevezetés

A CyanogenMod csapata egy új galéria alkalmazáson (is) dolgozik, ami mihelyst kilép a béta-fázisból azt azonnal bele is teszik az összes kiadott CM romhoz. Így helyettesíteni tudják a gyári, egyeseknek talán kissé talán fapados, vagy unalmas képnézegetőt. Elsőre eléggé hasonlít a Google+ Photos alkalmazásához, de azért van különbség.

Felépítés, funkciók

Maga az alkalmazás felépítése könnyen átlátható: bal oldalról lehet behúzni a főmenüt. Itt lehet kiválasztani, hogy csak a készülék memóriájában levő fájlokat szeretnénk megtekinteni, vagy az internetről (Picasa, Flickr, Facebook, Dropbox) szinkronizált képeket, esetleg egyszerre mindegyikből. Ezeket képes a mappák nevei szerint vagy hozzáadás dátumaként megjeleníteni, valamint metadata alapján is csoportosíthatjuk őket.

Mappánként változó méretben mutat thumbnail-eket a benne levő fájlokról és érdekességként ha belépünk egybe a felső sorban az egyik benne levő képről kis animációt mutat nekünk. Végül pedig van egy „Media” névvel ellátott menü, amiben ömlesztve jelenít meg mindent, három oszlopba rendszerezve.

A jobb felső sarokban mindig találunk egy gyorsgombot a kameránkhoz, valamint a képeket ugyanúgy beállíthatjuk háttérnek, megoszthatjuk és törölhetjük, mint a gyári galéria appokban. Támogat GIF-eket és még videókat is lejátszhatunk vele. Mindez szépen, folyamatos működéssel történik az alkalmak 99.9 százalékában.

Verdikt

Számomra szimpatikusabb az appnak a felépítése és a fájlmegjelenítése, mint a gyári megoldásoknak és nagy ötlet, hogy a felhőből is szinkronizálhatja a képeinket. Sajnos még csak a fent említett négy forrásból képes szemezgetni, de tervben van a támogatott szolgáltatók számának jelentős növelése.

Mint minden béta állapotban levő alkalmazásnak őneki is vannak hiányosságai és kisebb bugjai: néha elgondolkodik egy fél másodpercre, amikor egy internetről szinkronizált képet nyitunk meg és egyszer-kétszer összeomlott mióta használom, de igazából ez várható volt. Bezárás és miután újra elindítjuk folytathatjuk is a munkát.

A CyanogenMod csapata nagyban dolgozik rajta és szívesen várnak további tesztelőket. Ha kedved támadt hozzá, akkor csatlakozz a G+ közösséghez, hogy megoszthasd a tapasztalataid és jelentkezz tesztelőnek!

https://plus.google.com/u/0/communities/106197197666453984916

https://play.google.com/apps/testing/com.cyanogenmod.gallerynext

(x) hirdetés
2014.03.02.

+