MojAndroid
(x) hirdetés

A portál olvasói között ismerős lehet a spanyol Geeksphone cég neve. Ők készítették korábban az első gyárilag is nyitott bootloaderű telefont, valamint a Firefox OS is sokat köszönhet nekik, ugyanis a Keon és Peak nevű telefonjaik a Firefox OS fejlesztők referenciatelefonja. Most a Silent Circle internetbiztonsággal foglalkozó céggel hoztak létre egy közös projektet (és közös vállalatot), melynek célja egy új mobil-operációsrendszer és mobiltelefon kifejlesztése, amelynek legfontosabb tulajdonsága a felhasználók adatainak és személyiségének a megőrzése.

Akinek ismeretlen lenne a Silent Circle név, annak legyen elég annyi, hogy a cég alapítója az a két ember (Phil Zimmermann és Jon Callas), akik annak idején kifejlesztették a ma széles körben használt PGP titkosítást a ’90-es évek elején. A Silent Cicrle volt az egyik cég, aki a Lavabithez hasonlóan, olyan levelezőrendszert üzemeltetett az USA-ban, ahol a felhasználók biztonságban tudhatták az adataikat és személyiségüket. Sajnos a PRISM botrány ezt a szolgáltatást is elsodorta.

Egyelőre annyit lehet tudni a telefonról a gyártók személyén kívül, hogy Android alapú lesz és a februári Mobile World Congresszen lehet majd előjelentkezni rá. További részletekről a honlapjukon lehet tájékozódni: https://www.blackphone.ch/

Egy kis kedvcsináló:
[video:http://www.youtube.com/watch?v=TxuviN5_W4Y]

forrás: hup.hu

(x) hirdetés
2014.01.16.

+