MojAndroid
(x) hirdetés

Bár az Appvasárnap kényszerszabin van amíg rendbe teszem az életem, azért persze nálam időnként fel-felbukkan egy jó új app, gondoltam így évzárásnak megosztok veletek hét tuti darabot, amíg lefő a gyógyteám. Kommentelni ellenötletekkel, jobb tippekkel ér.

Szóval akkor lássuk!


Simple Checkin for Foursquare

Régóta fent van nálam, többször és többen rákérdeznek, hogy mi az. Nos, a Simple Checkin for Foursquare egy faék egyszerűségű app, amivel a Foursquare API-ját használva checkinelhetünk a Foursquare helyekre. Egy tapp == egy checkin, nekem ez a feature hiányízik fájón a “gyári” 4sq appból – hiszen amikor belépsz a kocsmá étterembe, nem a telefonodat akarod bizergálni, csak gyorsan becsekkolni.

500 Firepaper

Ismered az 500px.com-ot? Ha nem, akkor mielőtt továbbolvasol, egy új tabban nézd meg gyorsan. Miután fél órát gyönyörködtél benne, folytassuk: az 500 Firepaper egy olyan live wallpaper app, ami az 500px-ről ránt be képeket (beállítás szerinti időközönként, nálam pl. naponta), és ettől az egyszerű dologtól a háttered sokkal szebb lesz, mint bármi, amit magadnak tudnál csinálni. (Igen, az 500px-en van nsfw kategória is.) A hátteret három ujjal tappantva új háttér töltődik be, horomszor egymás után tappantva pedig (ha pl. a Nova el nem kapja a két tappantást, mint nálam) az 500px-en nyílik meg az éppen aktuális háttérkép – vagy az 500px appban, ha telepítve van (ami ugye sose árt). A mottó: szép hátterek.

mySMS

Relatíve egyszerű “felhő SMS app”, vagyis a bejövő SMS-eket a fogadó telefonon kívül tableten, egyéb eszközön is megnézhetjük, készül SMS és hívásnapló Google Drive backup (ami persze azt is jelenti egyúttal, hogy innentől ez az infó is megvan a Nagy Testvérnek), szóval végülis hasznos eszköz. Amiért ide került az az, hogy év végéig a telefonos és tablet változat is ingyen van a Play Store-ban.

Positive News Reader

A kakukktojás abban a (pozitív) értelemben, hogy magyar fejlesztés. Gyönyörűségesen egyszerű rss olvasó app, szerintem megfelelő fejlesztéssel nagy jövő előtt áll – az alap jó.

AllCast

A ClockworkMod alkotójának új appja, amellyel jelenlegi állapotában képeket és videókat tudunk mindenféle tévékre és médiacenterre küldeni. A mostani verzió igencsak béta, naponta-kétnaponta kap frissítést, és nem, hansúlyozom: nem tud egyelőre ChromeCast-ot. Viszont tud XBMC-t, és nekem egyelőre ez elég.

Markers

A Markers nem új, sőt, talán már írtam is róla, viszont a közelmúltban az egyik frissítésével kapott zoomolható-pannolható rajzterületet, amivel hirtelen a legjobb rajzprogrammé lépett elő, ráadásul kis korlátokkal nekem a legjobb (bár továbbra sem tökéletes) munkafirka app lett. (Munkafirka: amikor dobozokat kell rajzolni és nyíllal összekötni, esetleg sok, nagy processzt mappolni.)

LEGO DUPLO Train

Ez meg azért kakukktojás, mert csak egy játék, és nem is az a fajta, amivel én játszom – a 3 éves lányom viszont annál inkább. Tökegyszerű app, de akinél a Duplo-t otthon akkora tisztelet övezi, mint nálunk, ott ez az app sikeres lesz.

2013.12.31.

+