MojAndroid
(x) hirdetés

A Spotifyról itt olvashattok részletesen. Van Spotify free illetve Spotify Premium. A fontos különbség a kettő között, hogy a free szolgáltatást bizonyos időközönként egy kedves úriember szakít meg, aki elmondja mennyivel jobb lenne az életem, ha Premium szolgáltatásra fizetnék elő. Amikor őt meghallgattam, többször majdnem meg is nyomtam a fizetés gombot.

Azonban valamikor, valahol nagyjából egyidőben a piaci nyitással felreppent a hír, hogy lesz ingyen Spotify mobil eszközökre. Mivel a zene hallgatási szokásaim egyre inkább átalakulóban vannak, boldogan üdvözöltem a Spotify törekvéseit. Otthon egyre ritkábban tudok dübörgő zene mellett létezni. 4 emberrel kell megverekednem, hogy mi szóljon, s ebből 3 még mindig Alma együttest preferálja az általam kedvelt zenék ellenében. Így marad a mobil + füles.

Először úgy tűnt ez az ingyen mobilos ajánlat csak a tengerentúliaknak lesz elérhető. Aztán jött egy notification (mi erre az ideális magyar kifejezés?), hogy frissítsem a Spotify appot, s lesz ingyen boldogság.

Gyorsan szaladtam is frissíteni az appot, de még egy kis ideig eltartott, mire a fent említett kedves barátomat meg kellett hallgatnom, hogy ha mobilt használnlk, akkor nem kellene őt hallgatnom. És aztán megtörtént a csoda, s valóban nincs megszakítás, csak zene.

Míg a legutóbb megénekelt ingyen Skype Premium le fog járni jövő ilyenkor, s választás elé kerülök, hogy megújítom-e, a Spotify egyelőre nem akar(?) rajtam keresni. És ez felveti az izgalmas kérdést, hogy ez vajh hogyan éri meg nekik. A Premium egyetlen dolog miatt izgalmas még, ez pedig a mobil adatforgalom kérdése. Premium előfizetőként offline le lehet tölteni az zenéket a telefonra.
Ha azonban valamelyik szolgáltató felismeri, hogy itt piac van, lesz Spotify csomag (van erre példa a Telenor és a Deezer esetében), esetleg korlátlan mobilnet, akkor semmi ok nem lesz a Premium irányba elmozdulni.

És ezen a ponton jutok el oda, hogy azért leszek a végén Premium előfizető, mert szeretem amit kapok, s támogatni akarom. Azt hiszem ezzel a Spotify elérte a maximumot, amit ki lehet hozni egy szolgáltatásból. Köszönjük!

Zárásképpen pedig a Run DMC klasszikusa, ami nélkül nem lehet karácsony.

A posztot eredetileg a saját blogomon jelentettem meg, de azt hiszem de is jól passzol.

A másik fontos megjegyzés, hogy a Google Music érkezésekor létrehoztunk egy Google Plus Communityt, ahova lehet zenéket megosztani. Mivel a Spotify ugyanúgy támogatja a zenék megosztását, innen is várunk muzsikákat a közösségbe. És kérünk benneteket, hogy ne az Androidportál közösségbe küldjétek a zene ajánlásaitokat! Zenére fel!

2013.12.21.

+