MojAndroid
(x) hirdetés

Automatizált otthon – ki ne emlékezne a Vissza a jövőbe trilógia első néhány percére, ahol elkészült a reggeli, a kutya megkapta a (néhány) napi ételadagját, vagy a Tom & Jerry “egérfogó” automatájára. 1985-ben még csak álom volt, ma már valóság, ráadásul értelmes áron.

A PlugAway project nem az első “okos otthon” koncepció, mégis különleges. Miért? Rögtön 2 dolgot is említenék:

  1. Idén már elindult a project egyszer a Kickstarteren de újra indították, mert annyi hasznos ötletet kaptak a hozzászólásokban, hogy ezeket implementálták is.
  2. Az általuk tervezett platform nyitott, így számos jelenleg is létező automatizálási projecthez ( mint pl a IFTTT) hozzáadható, de a saját kliens alkalmazásukat is testreszabhatóvá, alakíthatóvá, “private label” termékké alakíthatóvá tették.

A pénzt már nem is a tömeggyártásra, hanem a megfelelő certifikációk (CE, BS, UL, RohS) elkészítésére, szoftver platform fejlesztésére, illetve néhány kiegészítő cél (felhasználók javaslatai alapján) elérésére gyűjtik

De miről is beszélünk valójában?

2 termékük van jelenleg végső tesztelési fázisban, az egyik a már “hagyományos” távirányítós LED villanykörte, a másik pedig egy villásdugó, amely az fali csatlakozó és a készülék közé kerül, mint egy “man-in-the-middle” megoldás. (Az áramelosztó is a terv része, ha elérik a kitűzött összeget). Nagy dolog,  ilyet a kínai csatlakozó is tud, mondhatjuk elsőre, azonban ez a kütyü lényegesen kifinomultabb.
90b8b9ddd602da3aa72afbb1334a72eb_large

Számos funkció (feltételes irányítás, fogyasztás mérés, fényerősség szabályzás, áramfelvétel változás jelzése pl. a email arról, hogy a fagyasztó feladta a küzdelmet.) között tobzódhatunk, és ezek beállítására a Wifi-n keresztül vagy a végletekig testreszabható, moduláris felépítésű kliensüket alkalmazzuk (Android és iOS támogatás mellett Windows támogatás is jön) vagy valamelyik mendzselő felületet, vagy akár készíthetünk saját alkalmazást, de az ő kliensüket is saját arcunkra formálhatjuk. (Jövőkép: Étterem, QR kód az asztalon, kapcsolódunk az étterem ingyenes wif-jéhez, letöltjük a QR kód segítségével az étterem saját alkalmazását és beállítjuk az asztal feletti lámpa színét és fényerejét az alkalmazás segítségével(egyszerű felhasználó-menedzselés is a rendszer része))

Soroljam még az érveket? Nézzetek rá a Kickstarter oldalukra, ahol 6 napja indult újra a projekt, a cikk írásakor a kitűzött összeg 96%-át megszerezték, valószínűleg sikerre vannak ítélve.

Ha kedvet kaptatok és szeretnétek egy vagy több ilyen terméket, most még van néhány “early bird” ajánlat, ami igazán jól hangzik, a Kickstarter oldalukon választattok nektek tetsző “támogató csomagot”, a termék 2014 áprilisában fog landolni nálatok.

fd9fcbe1c84d32251b59a4a5176c382c_large

(x) hirdetés
2013.12.02.

+