MojAndroid
(x) hirdetés

…nem, sajnos még nem az Android KitKat, és nem is a Nexus 5, sőt nem is az új Iphone-ok (kishazánkba) és nem is a Half Life 3, hanem a Blackberry Messenger, röviden BBM.

A külföldi tech sajtót követő olvasóink számára bizonyára nem újdonság, hogy oly sok évi elzárkózás után, a Blackberry (korábbi nevén RIM) végre elhatározta, hogy népszerű üzenetküldő alkalmazását megnyitja más platformok felé is. De az üzenetküldő program androidos verziójának megjelenése viszont egyre csak tolódott és tolódott. Majd szeptember 22-én megjelent, és hirtelen vissza is vonták. Ez a tologatás egészen mostanáig tartott, mert ma váratlanul, az Iphone verzióval együtt hirtelen kiadták a BBM kliensét, ami ingyenesen letölthető a Google Playen keresztül.

Sajnos nem a Blackberryről lenne szó, ha tényleg ilyen egyszerű lenne. A használathoz telepítenünk kell a programot a Playről, majd meg kell adnunk egy e-mail címet, és várakoznunk kell, amíg a várólistán megérkezünk az aktiváltak körébe. Sajnos arról nincs információnk közben, hogy hol járunk a várólistán, szóval csak türelmesen várjunk, ha maradt még türelmünk. Elvileg ezzel a várólistával a szerverek túlterheltségét akarják elkerülni, csak kérdés, hogy a felhasználók elég türelmesek lesznek-e kivárni a (láthatatlan) sorukat, amikor olyan remek üzenetküldők vannak jelenleg is, mint a Whatsapp, vagy a Hangouts; a Viberről és a Skyperól nem is beszélve. A BBM további hátránya, hogy egyszerre csak egy készüléken lehet használni. A BBM egyedüli reménye a kis memóriaigény, a megbízható működés és a jelenlegi programoknál nagyobb felhasználói biztonság lehet. Amint aktiválják a fiókomat, beszámolok a program további részleteiről, addig is türelmesen várunk.

Rendszerkövetelmény: Android 4.0, vagy magasabb
Hivatalos bejelentés: [link]
BBM súgó (angol): [link]
Videók: [link]

A címlapkép forrása a Blackberry blogja.

(x) hirdetés
2013.10.22.

+