MojAndroid
(x) hirdetés

header.png

Az alkalmazás fejlesztőit láthatóan megérintette a Google Now, mert a színvilág, és egy kicsit a funkciók is a Nowban látható érzést adták vissza számomra. Ezen mondjuk nem csodálkozunk, ha megnézzük a fejlesztőket, ugyanis kettő közülük, egykori Google alkalmazott. A programot nyáron kezdték el fejleszteni, szeptemberben volt az első, zárt körű teszt verziója, és most nyílt kijjebb, de egyelőre még nem mindenkinek, ugyanis meghívót kell kérnünk a teszteléshez. Viszont most már lehetőség van az Aviate felhasználóknak is fejenként 5 meghívó kiküldésére.

Az Aviate szakít az eddig megszokott launcher megközelítéssel, és megpróbálja a használati szokásainkhoz alakítani a kezdőképernyőnket. Van benne otthoni, munkahelyi, vagy “útközbeni” oldal, és ehhez alakítja a kezdőképernyőnket az alkalmazásainkból. De természetesen ezeket a lapokat testre szabhatjuk saját magunk is. Sőt, a program a telepített programjaink alapján új programokat is ajánl, ha kérjük erre. Elég ésszerűnek tűnik ez a fajta elrendezés, legalábbis nekem nagyon könnyen kézre állt ez a megközelítés.

A program lényegében négy lapot tartalmaz. A kezdőlapunktól balra található a beállítások lapja, jobbra pedig két lap van, először a programjaink gyűjteményei, különböző csoportokba sorolva, utána pedig az összes, telepített programunk ABC sorrendű listája.

lapok.jpg

A beállítások lapján tudunk váltani a kezdőlapunk működésére vonatkozóan. Ötféle teret (Spaces) hoztak létre a fejlesztők, ezek között tudunk választani:

  • A sárga, a reggeli lap. Ott az ébresztés, és halkítás funkció, amit kiemeltek, de természetesen hozzáadhatjuk a saját programcsoportunkat is, amiket gyakran használunk reggel, vagy otthon.
  • A kék a munka lap. Itt az email és a naptár a kiemelt funkció, alatta pedig az ehhez a feladathoz összegyűjtött programjaink gyűjteménye látható.
  • A zöld, az útközben lap. Itt a közlekedést, vagy navigálást tudjuk könnyen elérni és szabályozni.
  • A szürke a beállítások lap, itt a telefon működését szabályozó funkciókat gyűjthetjük össze.
  • A piros pedig a helyzetünktől függő lap, amit nálam a Foursquare alapján szerkeszt meg a launcher, a közeli helyekből választva.

A programban kétféle színezet között is választhatunk, van egy világos, és egy sötét. Mindkettő nagyon esztétikus, és láthatóan jól átgondolt. Nagyon jól ki van találva az is, hogy az egyes beállítások nem egy központi beállítások oldalra vannak összegyűjtve, hanem helyzettől függően érhetőek el, hosszan nyomva tartással az adott elemen. Például így lehet váltani a fahrenheit és celsius kijelzés között az időjárás panelen.

Szerintem egy próbát megér, persze csak ha sikerül aktiváló kódot szerezni! Nekem még van négy. :)

Update:
Sajnos az én meghívóim elfogytak, de akinek adtam, az legyen szíves adjon azoknak, akik itt kérnek még.
Ha valaki kapott már meghívót, csak más forrásból, az szintén jelezheti egy hozzászólással a kéréséhez, hogy már nincs szüksége rá.

Az Aviate Launcher (angol nyelvű) közössége itt található: Google +

(x) hirdetés
2013.10.16.

+