MojAndroid
(x) hirdetés

A mobil megoldásokról amik működnek, és amik sikeresek (bullshit mentesen) – erről szól az idei HVG Mobile Day. Az októberi konferencián nem csak a lehetőségeket mutatjuk meg, hanem azt is, hogy hogyan lehet kihasználni őket.

Mostanra beindult a mobil és táblagép piac, túljutottak a szereplők az első kísérletezéseken. Ma már nem az a kérdés mi ez a technológia és mire jó, hanem példákra van szükség amik működnek. A HVG Mobile Day középpontjában olyan, a marketinges és fejlesztői szakmát egyaránt mozgató problémakörök állnak, mint a felhasználói élmény, az új piaci lehetőségek, a működő üzleti modellek, illetve a mobil jelene és jövője.

Kinek ajánljuk? Mindenkinek aki mobilból él, alkalamzást fejleszt, alkalmazást tervez vagy ezen tevekénységek valamilyikére készül.

Android tűzen vízen át

Az Android saját design elvei az „erősebbek” vagy a brand saját arculata? Mikor sikeresebb a saját brand design mint az Android holo? Van ilyen? Az UX egyre inkább előtérbe kerül, az alkalmazás által nyújtott élmény sok esetben meghatározza a sikerhez vezető út hosszát és nehézségét. Boldog Ferenc (Ustream) és a Orosz Bálint (Distinction) előadásában is előkerülnek ezek a kérdések és természetesen a kérdésre adandó válaszok is.

Mitől lesz sikeres egy app?

A Szent Grál amit minden mobilfejlesztő keres, mikor és hogyan dől el, hogy egy app sikeres lesz-e? A kérdéssel több előadásban is foglalkozik a konferencia. A témát többek között Honti Pál, Velvárt András és a Traffi Hunter csapatának vezetője Borbély Roland (http://traffihunter.hu) érinti majd előadásában.

html5, FirefoxOS, ChromeOS, Tizen

A sokadik kört futja a html5 vs. natív appok cicaharc. A harc annyiban eldőlni látszódik, hogy a mobil eszközök piaca újabb hasadást szenved. Nagyon rövid időn belül megjelennek az olcsó, linuxos alapokra épülő telefonok. A FirefoxOS már november környékén elérhető lesz és valószínűleg a ChromeIOS és Tizen is megkezdi jövőre a terjedést. Mind a három rendszert igyekszünk bemutatni, valamint megmutatjuk azt is, hogy hogyan illeszkedik a html5 alapú webapp megoldás a jövő trendjébe. Előadóink Schneidhoffer Dávid (Ustream, html5), Koren Balázs (Firefox engegment team, FXOS, Bagó Csaba chromebook.blog.hu, ChromeOS).

A HVG Mobile Day október 16-án lesz, a részletes program és a regisztrációs lehetőség a konferencia oldalán található.

Kedvezmények:

• Diákkedvezmény: -20%
• Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén 1 fő ingyenes, minden további résztvevő esetén -25%

2013.09.30.

+